bloginar

Tänast bloginari on juba mitmel kujul välja hõigatud. Ja mul on plaanis sealt toota ka audiostriim ja hilisemaks kuulamiseks MP3ed. Lingi leiab siit kella 13 paiku.

Aga ennetavalt — tööblogide teemasse on Priidul oma sõnum, video kujul: t66blogi.mp4 (ca 11MB) / t66blogi1500.mp4 (ca 24MB).

Ja Teller küsis hommikul, et millal mina blogindusega alustasin. Pakuks, et esimene ajaliiniga veeb on mul ajast, kui koos Afkaga sai R2s Võrgutajat tehtud. tehnokratt.net sai tekitatud kunagi 2000 mais, Tehnokrati telesaate tootmine käis üle veebi 2000 oktoobrist, kolhoos.ee 2000 lõpus. Kolhoos sai tekitatud muideks ühe tele-krati teemana, seda kratti nägi Larko (kes oli parasjagu töötutele mõeldud arvuti-koolitusel) kes otsustas hakata ajaveebnikuks, tema teine postitus tekitas aga “guugelpommi” sõnadele Tallink ja Hansatee. Oo aegu ammuseid.

Muideks, minust sai kirjutaja tänu koolivennale, kes ühe peavoolumeedia-väljaande toimetajana pidi tootma arvuti-teema lugusid, mis aga minu hinnangul meie koolile erilist au ei teinud. Mispeale ma kirjutasin mõned alternatiivsed versioonid ja soovitasin tal pigem need avaldada. Kui ma õieti õigesti [ Keelenõu: Õigesti tähendab ‘veatult, korrektselt, korralikult’, nt Ta lahendas ülesande õigesti. Õieti tähendab ‘õigupoolest’, nt Kes seal siis õieti käis? ] mäletan siis minu esimesed kirjatükid ilmusidki tema nime all, aga lõpuks veenis ta mind siiski ümber ja ma nõustusin isegi honorari vastu võtma :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

5 Kommentaarid

  1. Larko
    Lisatud 10. nov. 2005 kell 14:44 | Püsiviide

    Tegelikult oleks see googlepomm tekkimata jäänud, kui üks anonüümne kommentaator poleks asjasse sekunud. Ta ju mäletatavasti IP-aadressi alusel paljastus Tallinki töötajaks. See haakub ju täna aktuaalsesse Langi eelnõusse. :)

    Tõesti aegu ammuseid!

    • täri
      Lisatud 11. nov. 2005 kell 11:21 | Püsiviide

      ÕIGESTI!!! kes sa selline õieti oled, et õigesti kirjutada ei mõista? ;)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 11. nov. 2005 kell 14:47 | Püsiviide

      Ja-jah, ja nagu Teller eile tuvastas on mul ka kahest vaadeldud blogist sitim kujundus — mille peale pole mul öelda muud, kui et “eks tehke siis paremaks”.

      Sügava tahtmise korral tähte närida võin ma pakkuda sulle contenteditori õigusi, mis lubaks vea avastamisel selle kenasti ära keeletoimetada (ja varustada selgitusega mis seletab kenasti ÕSi peale lingituna ära vea olemuse).

      Aga tänud. Muideks, kas “träkkbäk” kirjutatakse ühe või kahe kõhhiga (keskel ja lõpus)?

    • täri
      Lisatud 11. nov. 2005 kell 16:37 | Püsiviide

      träkkbäki kohta ei oska arvata, see on mingi sõnavärd, aga lihtsalt on mõningad tüüpilised puussepanekud eesti keeles, mis vihale ajavad. õieti-õigesti on üks ja teine, mis kohe meelde tuleb, on konstanteerima-konstateerima

    • Larko
      Lisatud 13. nov. 2005 kell 18:41 | Püsiviide

      Kas “träkkbäkki” ei saaks mõne eestipärasema väljendiga asendada? Justiitsministeerium pakuks ehk “lihtsustatud jälitustegevus”. Aha mõelgem ise parem välja!