valin-nagu-masin

Postimehe valimismasin on huvitav, erinevalt ühest varemstartinust ei tekkinud mul ka liigse loosunglikkuse allergiat — vastusevariandid olid märkimisväärselt elulähedased :-) Aga tulemus selline:

kedavalida:

Tulemused seinast seina. Ainus kindlalt vasakus tulbas olev on Vasakpartei…

KUSJUURES: kas keegi palun viitsiks seda algoritmi analüüsida/kommenteerida? Mulle tundub, et üks suur prohmakas on prioriteetide osas: minuga sarnased on need, kes ei taibanud prioriteeti klõpsida!?!?!? Teen väikese eksperimendi, vastan samale küsitlusele uuesti jättes vastusevariandid muutmata kuid märkides juurde prioriteedid (esimesel korral oli muideks 1 prioriteet siiski märgitud):

kedavalida2:

Jajah, nüüd on paremas tulbas need, kes prioriteedi märkimata jätnud (ma üldse ei usu, et nt Eiki Nestori jaoks oleksid võrdselt keskmise prioriteediga linnaosalehed ja sotsiaalküsimused). Prioriteet peaks kõigutama ühe või teise küsimuse arvestamise kaalu, hetkel tundub olema küsimusega võrdses väärtuses?

Täiendet: Priidul huvitav idee kandidaatide-nimekirjast koos nime esinemisega Google’is ja esimeste otsitulemustega, kes teeks ära? Väikseks illustratsiooniks üks test: riigikogulaste populaarsus-pilv (ilma Ivanovita, sest tema nimi on natuke liiga levinud… :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. hmm
    Lisatud 5. okt. 2005 kell 12:14 | Püsiviide

    kas peaks kasutama pigem google blog searchi (pilve genereerimisel)?

    • Peeter Marvet
      Lisatud 5. okt. 2005 kell 12:20 | Püsiviide

      Ma ei usu, küsimus ju pigem “taustauuringus” — mida internet temast teab? Kas ta on midagi kirjutanud, on temast kirjutatud, on teda tsiteeritud… Ja see pilv on lihtsalt näiteks, ma selle realisatsiooni puhul vahest isegi ei tooks “suurust” esile. Äärmisel juhul teeks halliks need nimed keda üldse ei leitud mujalt kui VVK lehelt :-)

    • Larko
      Lisatud 9. okt. 2005 kell 02:31 | Püsiviide

      Huvitav! Oli sellinegi aeg, kus Laar peaministrina olles esines Google’is teisel kohal ja Kallas samal ajal rahandusministrina esikohal minu ajaveebis. Või siis niipidi, et minu viide oli nendel kohtadel. Praegu ei ma kiirklikimisel tuvastanud kedagi peale Ain Seppiku kahel esimesel leheküljelgi. Sellest saab vabalt järeldada, et olen ma vahepeal millegi muu kui ajaveebindusega tegelenud. Muide, Soomes on need valimismasinad juba aastaid kasutusel. Võrreldes Postimehe omaga on siinsetel enamasti adekvaatsemad küsimused, tulemused aga tabavad sama viletsalt.