tempo

Viimasel ajal on arengutempo ikka päris pööraseks läinud. Kunagi augusti lõpus hakkas esile kerkima esimene ring AJAX-veebirakendusi mis üritavad täita mingit osa Office’i funktsioonidest — ainult tehes kõike veidi teistmoodi ja loodetavasti siis kasutaja jaoks paremini. Oktoobri alguses sai sellest ka kirjutatud ning tehtud linti jupp Vikerraadio saatele Kolmest kuueni, mis peaks see nädal ka eetrisse jõudma. Vahepeal on asi jõudnud rahvusvahelise peavoolumeediani ja hakanud tekitama apokalüptilisi lugusid nagu näiteks see AP oma: New Web Software a Challenge to Microsoft. Või siis news.com: Will there be an Office 13? (via Micropersuasion & Gi:k)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid

  1. Pronto
    Lisatud 23. okt. 2005 kell 23:26 | Püsiviide

    Maailmas on paar asja, mis on sama kindlad kui surma, maksud ja peldikukülastus. Üheks neist on see, et kui mingit asja kirjeldatakse kui millegi killerit, siis tähendab see seda, et tegu on wannabe lahendusega, mis ei killi lähitulevikus kohe päris kindlasti mitte kedagi. Ma ausalt öeldes ei mäleta ühtegi sellist olukorda, kus reaalselt oleks midagi sellist toimunud? Regulaarselt tuleb välja uudised Windows, IE, Skype, Oracle, Intel ja mille iganes killeritest. Aga mis neist hiljem on saanud?

    • Peeter Marvet
      Lisatud 24. okt. 2005 kell 08:42 | Püsiviide

      Kusjuures, keegi pole reeglina wannabe lahenduselt endalt üldse küsinud, kas ta wanna be killer või mitte. Enamus neist on loodud mingit konkreetset mugavust silmas pidades ja see mugavus võib kasutajatele meeldida (või siis mitte). Kui nad satuvad sigaolulise mugavuse peale siis me võime kunagi n+1 aasta pärast öelda, et nääh, sündis killer.

      Aga, antud puhul pakub mulle huvi ennekõike aeg “zhanri” tärkamisest esimeste suures plaanis killeriks positsioneerimisteni. Ajaveebiga läks… midagi 5 aastat? Wikiga 3? Tagsonoomia kusagil aasta. Podcastiga kõvasti alla aasta, ajax-office’iga ütleme et 2 kuud. Keegi võiks selle rea nüüd graafikule panna :-)

    • Pronto
      Lisatud 24. okt. 2005 kell 09:15 | Püsiviide

      Nojah, aga need tehnoloogiad ja lahendused pole tegelikult millegi killerid olnud (peale selle, et nad aitavad suurepäraselt aega surnuks lüüa). Nad on leidnud vaba niši ja seda täitma asunud. Killer on nagu ruutpesiti suunatud kellegi käest midagi ära võtma. Vähemalt meedia arvates.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 00:08 | Püsiviide

      Jajah, a mine palu räägi nüüd seda peavoolumeediale kah :-)