leim ja fleim

Ja päev lõpeb tänu Jaanuse vihjele fleimiga leimi teemal. fleim on see värk millega leim.ee võidelda tahab; leim on see, kuidas neil see välja kukub. Lubage tsiteerida:

  1. Kasuta lehel alati kasutajapoolse info lisamise võimaluse juures selgitavat teksti kasutaja õigustele ja kohustustele ehk nn disclaimer.t. Leimivastane disclaimer peaks sisaldama viidet netikasutaja õigustele ja kohustustele, viidet võimalikule politsei sekkumisele ja foorumipidaja koostööle võimuorganitega juhul kui mõne kommentaari põhjal algatatakse uurimine, viidet eneseregulatsiooni põhimõtte rakendamisele veebilehel.
  2. Paku kasutajaile võimalus teatada leimist e. mõnitava, solvava või vihkamist levitava sisuga sõnumist, kommentaarist või muust sarnasest netikasutaja poolt loodud postitusest. Soovitavalt võiks teatamise võimalus olla veebilahenduse kujus samal leheküljel. Teisi variandina sobib ka meili teel teavitamise võimalus. Loo süsteem, kuidas reageeritakse kasutajate teadetele. Tea, et pärast kasutajalt teate saamist on vastutus leimiga tegelemise eest Sinu õlul.

Äkki peaks trükkima prügikastidele, et kohale jõuaks: diskleimer ei lahenda sinu saamatult kavandatud veebimootori hädasid; sobimatust sõnumist teatamine on hädatapp ning iga netikeskkonna-looja eesmärk peaks olema vältida selleni jõudmist. Mõelda on vaja, vanad, mitte tatti tulle pritsida…

Ajal kui Ameerikas osutuvad patendituks XML ja kahte sorti krõbinate serveerimine piimaga võiks tõsiselt kaaluda meie väikeriigi ekspordipotensiaali tõstmist piiratud silmaringi patentimisega äriprotsessina… Hellou, Eesti Ekspress & Beata Kana, vahest paneks rattakesed pöörlema, teil nagu kogemus olemas?

Muideks, vaadates leim.ee kirjet eenet’ist tekkis mul vastupandamatu soov linkida siia üks lugu TheReg’ist. Huvitav küll, millist seost nägi Marvet nende kahe vahel?

Samal teemal: Jean Hardouin (Minutis mõistagi)

This entry was posted in Arhiiv, Foorum. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

8 Comments