postimees vajab tehnoloogiatoimetajat

Nonii, X-Prize’i asutajast ja erakapitalil põhinevate kosmoselendude visionäärist Peter Diamandisest on saanud “Amatöörkosmoselendude propageerija Peter Diamands”, kes “on tulnud lagedale järgmise ulmelise ideega: reaktiivmootoriga lennukite võidusõit”.

Tramaivõi! Kuidas on võimalik jälle kord tõlkida BBC igati normaalne uudis millekski kolla-jaburaks? Võta lause ja viska teist: kui XCOR’i EZ-Rocket igati edukalt juba üle aasta lendab, siis ei ole see asi ju mingil moel “ulmeline”! Ja mis kuradi “reaktiivmootoriga”, kui jutt käib rakettmootoritest? Tõenäoliselt ei näe vaatajad tulemust mitte “enda satelliitnavigatsiooniseadmete ekraanilt” vaid WiFi kaudu edastatakse nende portatiivsetele seadmetele nii videot rakettlennukitest kui palju muud. Ja kust on pärit “Star Treki filmidest tuntud õhusõidukid”, kui beeb räägib kõigest kontseptsioonist mis võivat meenutada üht võiduajamist: “The concept behind the league may remind people of the pod races in The Phantom Menace, the first of the Star Wars prequels“?

Kristjanile on vaja loo-kirjutajaid, Postimehele aga tehnoloogiatoimetajat kes enam-vähem maailma asjadega kursis oleks (või vähemalt kedagi, kes suudaks BBCd ilma SAHi panemata tõlkida). Aga ma ei oska tõesti öelda, kas nad selle töö eest ka raha pakuksid. Vaadates nende tehnouudiste ja artiklite kvaliteeti makstakse tõenäoliselt kuumades kastanites mis vaja ise tulest välja tuua…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.