skype prank ja noored tüdrukud

Sattusin just KUKUst kuulma Vox Populi teemat, milleks on noorte tüdrukute pildid reidis… siia juurda pakuks ühe lingi:

http://pranked.hopto.org — kodanik on loonud programmi, mis logib Skype’i naisenimega, vastab chatis … ühendades kokku kaks lantima tulnud meest (kes mõlemad arvavad, et suhtlevad naisega)… päris pull eksperiment, samas annab hea ülevaate millisel viisil sinu poole pöördutakse kui profileerid ennast kui suhtlemisaldist tütarlast :-)

Täiendet: Ja otsapidi seotud teemal: Eesti Ekspress hakkab netiroppuste vastu võitlema. Teen Tiina Kaalep & Co’le (see kõlab veidi kehvasti, aga kuidagi tuleb ju netiroppustega võitlemise töögruppi nimetada) ettepaneku alustada seminarist, mis käsitleks sotsiaalset tarkvara ning iseadministreeruvate süsteemide loomist. Olen nõus aitama välisesinejate leidmisel, aga kindlasti on ka kohapeal spetse. Eelfilter pole lahendus, kuigi ma olen nõus, et meil on mitmeid “roppusi levitavaid äriühinguid”, nt Delfi omadele olen seltanud Slashdoti jms tööpõhimõtet … oli vist 2001. Igastahes ilmatuma ammu.

Seda probleemi ei saa lahendada justminiga vehkides, vaja on aru saada kuidas vihkamise/roppuste levitamine ärimudeliks saab ning siis sellele piir panna. Minu väide (teaduslikult tõestamata) on vaadata reklaami suunas: kuniks reklaamiandjad soosivad mõtetuid flame-war‘e loovaid netikeskkondi puudub viimasetel vajadus muutuda. Paraku on mh ajalehtede liit siiamaani näinud süüdlast kusagil mujal, kui nende enda veebimootorite disainis…

Täiendet: lisasin paar lugemissoovitust kommentaaridesse… aga need võiksid siin kah väljas olla, soovitan nii Tiinale, justminile, delfikatele ja paljudele-paljudele teistele:

This entry was posted in Arhiiv, Foorum. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

9 Comments