saatest

Nii, saade kohe netis väljas. Minuteid ei pane, aga sisu selline:

  • e-Hääletuse konverentsilt: Edgar Savisaare tervitus/kommentaar; jupp Allar Jõksi ettekandest; ülevaade “e-hääletuse heast tavast” mida konverentsil arutati
  • Visioonist Lahendusteni: mõned lühi-intervjuud teemal “ilma pikalt mõtlemata: anna üks visioon ja üks lahendus”, Siim Teller, Ross Mayfield, Jüri Kaljundi. Lisaks Rossi ettekandest jupp mis puudutab open source mudelit tarkvara-äris ja -arenduses ning ettekande lõpu-rant mis tundus kokku sobivat Jüri visiooniga.

kogu e-Hääletuse konverentsi leiab MP3 kujul allpool, Ross Mayfieldi ettekande aga siit.

e-hääletuse hea tava leiab aga ega.ee lehelt (all otsas)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid

  1. Röster
    Lisatud 17. sept. 2005 kell 17:35 | Püsiviide

    see, et su tamagotchi sureks, on veidi halb lahendus. ka teistel kasutajatel võiks olla su eemaloleku ajal teda toita ja tema kaudu sulle sõnumeid edasi anda. ja nii edasi…

    • Marko
      Lisatud 17. sept. 2005 kell 20:10 | Püsiviide

      sotsialismus-katekismus…hmmm… esmapilgul tundub ju nagu superhüpermega idee.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 19. sept. 2005 kell 01:53 | Püsiviide

      jajah, kusjuures enne valimisi võib juhtuda, et linnavalitsus eraldab lopsti reklaamiraha mille arvelt avatarid olulise eluparenemise saavad :-P

    • Kairetq
      Lisatud 19. sept. 2005 kell 12:55 | Püsiviide

      Hei pets!

      See suur, et kõik tundus nii ilmeline, kuni sina oma suu lahti tegid e-valimiste konverentsil oma ettekandega(mitte halvas toonis). Kuidas siis seda võtta, ühelt poolt kuuleb, et ID kaart on tuvalisim, 20 aastat läheb selleni, et seda lahti muukida kräkkeritel, aga sinu pessimistlik esinemine e-valimistest ja ID kaardist tekitas minus ainult veelgi rohkem segadust.
      Olen ma asjast ehk valesti arusaanud, on äkki küsimus ainult selles, kui teadlikud on meie kodanikud kaitsmaks endi arvuteid ülevõtmise eest. Kett on nii tugev, kui tema nõrgim lüli.

      uudishimulik kodanik ja it huviline

    • Peeter Marvet
      Lisatud 19. sept. 2005 kell 23:20 | Püsiviide

      hmm, sry kui mu esinemine ses mõttes negatiivse mulje jättis. Mu enda meelest oli point selles, et hulk absoluutselt teadmatuid kodanikke ajab kontrollimatut möla (või kajastab teadjate ütlusi absoluutse ebakompetentsusega) ja muudab seega küsitavaks palju olulisi asju.

      Mis puutub 20 aastasse… siis ma pakun, et selleks ajaks võid nurgaapteegist osta ajuturguti mis lubab sul avaliku võtme krüptot lahti võtta nagu täna sõber Sarvik su-dokut teeb. Ehk puhtalt hobi korras. Mis ei tähenda, et me ei peakss tänast krüptot kasutama (paremat ju pole), vaid tuleb lihtsalt tulevikuga arvestada. (olgem ausad, kõigil on 20a pärast savi kelle poolt sa 2005 hääletad, parteivahetus on ju täna nii normaalne — ja Lepiksoni sa niikuinii ei võida selles spordis)

      See on umbes sama nagu… no näiteks see, et linnavalitsus keelas reedel kella 20st linnakodanikele alkoholi müümise sest toimus miski NÖ. Põhimõtteliselt ju tore, et toimub noorteüritus ja alkomüüki piiratakse (kui mind kui tööinimest sellest varakult infitakse ostan oma õlle varem varuks). Aga probleem on ju tegelikult selles, et täielikult alkomüüki keelamata ei suudeta tagada selle kättesaadamatust noortele. Kas süüdi on poed, noored või onud kes ostavad? Või äkki on liiga palju äsja alkoealiseks saanuid, kes ei mõista piiri pidada?

      Ma ei usu eriti kodanike arvutite ülevõtmisel põhinevat rünnet, olulisem on teadlikkus igat masti hääleostmiskatsete jms joga raporteerimisel VVKle.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 19. sept. 2005 kell 23:22 | Püsiviide

      … ahjah, ja teadlikkus selles vallas kas sa poe ukse taga sügelevale noorele alkot ostad (või ise letist müüd), et saaks võrdluse-otsad kokku viidud.

      tervitustega Stuttgartist (http://beta.plazes.com/whereis/petskratt)