shuttlebug

Merlis tahab teada, miks “poroloonist kosmoselaevaga” kogu aeg miski jama on. Põhjuseid palju, aga tooks välja lihtsa ja keerulise selgituse:

  • Katsu palun minu kunagine Turist-ratas käima saada, oli omal ajal tehnoloogia viimane sõna. Kas mäletate neid väntasid, mis mingite kiiludega külge käisid? Ja sujuvalt pööratavaid käiguvahetajaid? Nüüd takkajärgi tundub ikka ilge risu olevat…
  • Loe Jerry Pournelle’i kosmose-pabereid, lisaks ka Pournelle-Possony-Kane külma-sõja-aegset raamatut The Strategy of Technology. Süstik jookseb läbi teisest peatükist (süstiku käimashoidmine on pigem poliitiline akt kui tehniline kaalutlust), aga kõik muu on kah väga õpetlik lugeda.
Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid