lopa-lopa läbi, tervitustega lehva-lehvalt

Lnr teavitab Ajuloputuse läbisaamisest. Lõpu-festil esitas ta loo, mida polnud kordagi tuuri käigus ette kandnud — ehk jopakolla (kas Arnold Rüütel võib tulevikus Eesti Ekspressi loata oma fotot jagada või memuaare avaldada?). Mulle meenub, kuidas ma esimesel, Pärnu päeval (minu pildid Flickris), pärast kõige äralõppemist selle teema jaotusmaterjalidest leidsin ja peaaegu-et-valjusti-kiruma hakkasin: darn et ma ENNE seda ei märganud, sest ma oleks päris kindlasti suutnud selle ettekandmisele pushida. Aga me arutasime see-eest sügavuti küsimust “mida mõjutab sektsioonkapi taha panemata jäänud tapeet”. Äärmiselt eestlaslik. Nagu Aavo Kokk (kellel ajaveebi ei ole ja kelle arvamisi EPL.ee ei avalda) ütles

see on kujund [ja palun ägre kulutage oma kallist aega selle sõnastuse üle vaidlemisele], mis ütleb, et kui otsustad, et paned kapi seina äärde ja sinna jääb see igaveseks (mida teadvustad siis, kui otsustad sinna taha mitte tapeeti panna), siis on innovatsioon surnud. Arenevad vaid need inimesed, kes ja firmad, kes teavad ja usuvad, et pole olemas igavesi lahendusi.

Enivei. Hakates kinni Linnari pakkumisest olla abiks hullu asja tegemisel on mul 2 pakkumist (loomulikult on teretulnd ka kõik teised kampalööjad) seoses läheneva Kinobussiga:

  • Ma tahaks Kinobussi töötoa raames promoda CreativeCommons’it. Teeks sedapuhku nii, et kasutaks ainult (cc) musa ning litsentsiks kogu loodu (cc) alusel. Meil oleks vaja (1) artikkel Kinobussi Teatajasse mille ma lubasin tagada (2) piitsutada kõiki neid sõpru ja võitluskaaslasi kes on lasknud CC lokaliseerimise rajalt maha ning asi asi megaäkiliselt rajale lükata, asjaosalised teavad ise kes nad on (3) et ühiskondlikuks karistuseks selle loo korduva ettekandmata jätmise eest toodaks Ajuloputuse tiim Kinobussi jaoks 5-minutise video, mida me saaksime mängida igas Kinobussi peatuspaigas töötoa-filmide ette ja mis seletaks keskmisele küla-eestlasele lahti Lessigi ilmavaate ja eriti (cc). Lõppeks on ju Linnar meist ainus, kes on Lessigiga isiklikult kokku sattunud, onju?
  • ma tahaks Kinobussile külge pookida fabLab’i (kuula Neil Gershenfeld’i keynote’i ETech2005’l) või midagi feral robotic dogs laadset. Selleks on mõistagi vaja lisaks Linnarile ka Ahhaa ja Energiakeskuse abi.

Miskipärast ma arvan, et need 2 teemat käivad väga hästi kokku.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Marek
    Lisatud 22. juuni 2005 kell 12:40 | Püsiviide

    näiteks sinu tingimustes on lause:
    Share Alike. If you alter, transform, or build upon this work, you may distribute the resulting work only under a license identical to this one.

    kas see tähendab, et ma näiteks oma blogis tsiteerin Sind või räägin Sinu mõtetest siis tegelikult ei tohi ma seda teha, kuna minu tööd pole litsenseeritud “identical to this one”?

    • Peeter Marvet
      Lisatud 25. juuni 2005 kell 13:32 | Püsiviide

      Kuniks sa tsiteerid mõistlikus mahus ja mittekommetskasutuseks ei ole probleemi. Point on rohkem selles, et kui sa minu tekstile beat & fruity loops taustaks miksid siis sa ei tohi tulemust RIAA’le maha müüa ja koolis sinu mashup’i kuulavaid noori kohtusse kaevata :-)

      Omaette küssa on lugu viimases Ekspressis, mis on kommertstoode ja kus on küsimata suht pikk tekst kasutusel küsimata (olgu lisatud, et see on väga tore, et nad mu mõtteid muutmata kujul edastasid, lihtsalt puht-tehniliselt on asi küsitav).