kutsus kokku külalisi

Ilmneb, et mina ja veel mõned sõbrad said reede õhtul kirja (mis ei ole spämm):

Tõnis Palts soovib Teiega kohtuda esmaspäeval 18. aprillil 2005 kell 16.00, et arutada Tallinna uue veebilehekülje (infosüsteemi) loomisega seonduvat.

Koosoleku päevakord:
1. Projektijuhtimise skeemi esialgse ajakava tutvustus
2. Visiooni ja sihtgrupi lähtekohtade tutvustus
3. Visiooni arutelu esimene osa

Teie kohalolek on väga vajalik.

Mis on muidugi väga armas neist, aga kuna juba see kutse tekitas minus mitu erinevat visiooni siis ma panen need siinkohal kirja… Sest mul oli algne mõte lihtsalt asi blogisse pista kui näide riiklikust mõtlemisest ja öelda “tänan ei”, sest selline äkk-ettevõtmine millele ei ole lisatud (a) viidatud projektijuhtimise skeemi (b) lähtekohti (c) infot selle kohta millises mahus kaasalöömist minult oodatakse, ei saa olla midagi muud kui PR-üritus. Aga kuna e-Tallinnas on rodu asju mis hädasti vajaksid muutmist ja on olemas pisike tõenäosus, et äkki õnnestub midagi läbi kivi suruda… ja ma niikuinii peaks need enne kirja panema… ja niikuinii on tegelasi kes tahaksid midagi lisada… Siis olgu see arutelu avalik. Sest nagu ülteb Dave — kutsetega lõuna millest ülejäänud seltskond saab teada pärast selle toimumist sünnitab ainult paksu verd.

Organisatsiooniline ettepanek

Koosolek ilma eelneva infota on suht mõttetu. Kui mult nõu küsitakse siis võiksid ideed paar päeva peas tiksuda, ma jõuaks need kirjapandavateks mõteteks vormida ja vahest isegi kirja panna. Näiteks eelmine kolmap läks nii, koos koosoleku-kutsega oli midagi 6 dokumenti (tänud, Katrin!), ma kulutasin 20 minutit, et need läbi lugeda ja siis veel teine samapalju, et oma seisukohad kirja panna ja kaasosalistele meilida. (koosoleku ajal valmistusin juba järgmiseks koosolekuks :-)

Tõsi, nagu allpool näha tekitas ka tühi kutse rea mõtteid (ning me arutasime seda eile Henrikuga Skype’is)… aga äkki need ei puutu asjasse ja visioon peaks keerlema hoopis taustakujunduse ümber?

e-pileti ettepanek

Miks maksab bussist mobiiliga ostetud pilet rohkem kui paberpilet, see peaks ometi odavam olema? Jah ma tean, et see on tunnipilet ja blah-blah-blah, aga ikkagi — seda enam, et ka tunnipilet on kompromiss minu ja linna vahel: linn tahab et ma sõidaks pigem ühiskondliku transpordiga, minul on aga vaja liikuda punktist A punkti B mille vahel linn otseühendust ei paku ning ma lepin vähem-mugava lahendusega st istun ümber.

Kui on mingi marketingipõhjus müüa mulle korraga 10 piletit, siis samuti võiks teha ka mobiiliga, st korraga võetakse 10 pileti raha ja siis järgmised 9 korda lihtsalt rakendatakse üks pilet ostetutest.

blankettide ettepanek

Kõik blanketid peaksid olema arvutis täidetavad — olgu siis veebivormina, PDFina (lisatud väljad) või lihtsalt rtf/doc failina. Ja blanketil peaks olema kirjas, kuhu ma selle e-postima pean. Ning kui ma olen e-postinud tuleks kohe teade mis näitab et on kätte saadud, samas ka veebilink kust saan jälgida menetlemist. Ma ei taha miskit megakeerulist dokumendihaldust, lihtsalt teada kes ja millal mu elaniku parkimiskaardi vms asjaga tegeleb.

Sest mida ma hakkan pihta sellise asjaga — seda ei saa täita ei arvutis ega väljatrükituna (kui ma just luubi all ei kirjuta).

  • õpetust täidetavate blankettide tegemiseks (doc/rtf, PDF)
  • lihtsate vormide mootor mida tõesti kasutataks

õigusaktide ettepanek

Kutsuda Wolli :-)

Üritasin õigusaktide hulgast leida lemmikloomade pidamise eeskirja… edutult. Tuleb välja, et selle asja nimi on koerte ja kasside pidamise eeskiri, leidsin hoopis tänu linna esilehel olnud lingile mis muideks ei vii mitte õigusaktide registrisse, vaid eraldi koopiasse. Aga vähemasti võib vist loota et see eraldi koopia on alati aktuaalne… või kas on, sest 12. veebruaril vastu võetud teksti muutmiskuupäev on 16.03? Miks peab olema kaks eraldi süsteemi? Kas ei oleks lihtsam õigusaktide baas muuta mugavamalt otsitavaks (märksõnad mis aitavad leida koertepidamiseeskirja ka lemmikloomasõpradel?) ja kujunduselt kah viisakamaks?

Tehnilise poole pealt — tekst mõistagi ei valideeru, lisaks Wordi HTMLile hakkab asi pihta ilma doctype’ta, tekst kubiseb koodivigadest nagu href=miskiasi (peaks olema href=”miskiasi”)…

RSS

Henrik tahtis RSSiga teada linnas toimuvast, mind huvitaks lihtsalt see mis Nõmme majaomanikke puudutub…

(muideks, miks näidatakse uudistelehel korraga ainult ühe päeva uudiseid?)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. BC
    Lisatud 18. apr. 2005 kell 15:06 | Püsiviide

    palju häid mõtteid + need wolli omad millest ta juba palju rääkinud on (ettekanne tollel seminaril)
    loodan et neist kasvõi mõni ka reaalselt linna/riigi poolt käiku lastaks…