ülistame idioote ja räkitit

Tänase Äripäeva tagakaanelugu (via Postimees online) on muidugi ajakirjanduslik enesetapp — mingi tegelane on võtnud kasuliku mudeli pööravate esitulede peale ja asunud maailma kohtusse kaebama. Ma saaksin aru, kui lugu oleks sellises “friigi-võtmes”, sest igasuguseid tuftolooge liigub ringi ning ÄP teeks õieti nende eest rahvast hoiatades… aga selline tunnustav lugu patendiräkitist on superokse, vabandage mu otsekohesust. Rõtov peaks tagasi astuma ja tasuma ka suhkrutrahvi, ajakirjanik tuleks esiletükkiva ebakompetentsuse pärast Raekoja platsis häbipukki panna jne.

Samas pole ÄP siiamaani võtnud sisulist seisukohta tarkvarapatentide osas. Paljuga tarkvaraideede patentimine Eesti majandust ähvardab? Ehk on juba täna kellelgi varukas kasulik mudel või isegi europatent, millega riiki järgmisel hankel peedistada?

Kõigest sellest ja veel muustki homses, eelviimases Tehnokratis.

This entry was posted in Arhiiv, Foorum. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet (pets@tehnokratt.net). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.