rahvusvaheline minutipäev

Tundub, et täna tuleb ports uudiseid noppida Minutist. Kõigepealt on keegi anonüüm nädalavahetusel pist sinna nupu K-Arvutisalongil majandusraskused?, mis mõistagi elavat arvamustevahetust tekitab. Nii kommentaatorite kui K-Arvutisalongi poolt. Õigupoolest on viimased lubanud Minuti kohtusse kaevata, lükkamata seejuures ümber ühtegi toodud väidet. Keegi kommija väidab, et viidatud probleemid on esmakordselt leidnud kajastamist ühe K-Arvutisalongi bürookaupade turule tulekust pajatava Äripäeva loo kommentaarides. Ehk siis kommentaarid->Minut->kohtuasi->eritisuurlärm? Pakun, et paisuv PR-kakastroof olnuks välditav koheselt omapoolset ausat arvamust jagades. Aga nagu näha on hetkel juba minulgi midagi arvata…

Teine tore teema on Bill Gates ähvardab Taanlasi, ehk siis on Taani juhtiv ärileht toonud ära BG ähvarduse viia maalt ära Navisioni arendus 800 töökohaga. Toimub mõistagi massiline “einoh tegelt me ei tee ikka midagi” damage control MS poole pealt, aga näide survest valitsustele on õpetlik. Tunnen siinkohal siiralt kaasa 800 taanlasele, kes tööandja poliitmängude pärast nähtavasti kõhus veidi sellist… hõljumise tunnet kogesid.

Javeel, Raamat avaldab 3000 sõjalist koodi — õigupoolest pälvis tähelepanu kommentaarides olev link Amy Goodmani intervjuule raamatu autori William Arkin’iga, mis saadaval nii mp3 kui üleskirjutuse kujul. Tuleb välja, et netis on meeletult põnevat audiomaterjali, minu teadvusesse jõudis see tänu podcastingule. Tänases saates mängime ette mõned katked seeriast “valitud podcaste”, õhtul tahaks aga lasta korduse lõppu mängida ette ühe dr Moira Gunn’i intervjuu täies pikkuses (ja ingliskeeles). Tähelepanu podcastile on tingitud osalt sellest, et olen peaaegu valmis KUKU podcasteriga, osalt sellest, et märtsist jätkab Tehnokratt podcastina (on võimalik, et jääb siiski ka mingi õhtune eeter selle podcasti väljundiks, aga me hakkame hetkeplaanide kohaselt tootma “oma kulu ja kirjadega” creativecommons by-nc-sa litsentsi all olevat saadet mida soovijad võivad ka eetrisse anda).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.