esimene paastuoperaator

Kell 14 presenteerib ennast Diil:

Täna kell 14:00 tutvustab Viru keskuse all bussiterminalis asuvas R-kioskis ennast pressile homme mobiilsideturul tegevust alustav uustulnuk – säästuoperaator Diil.

Nagu näha soovitakse marketinginippide osas Zorrot ületada. Mis on eesmärk? Norida Bravo kallal? Nimetaks ennast paastuoperaatoriks ja tuleks turule kuumaksuta paketiga kus kõned 2.60?

Huvi võiksid pakkuda vahest veel vaid need read e-posti päisest:

Message-ID: 9A07EACDF06AC642BAB090B354D1AA4731E953 @ hera.emt.ee
Received: from hera.emt.ee ([10.1.5.64]) by mail2.emt.ee with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.211); Fri, 19 Nov 2004 12:01:59 +0200

Ehk et kes siis diili teeb?

TÄIENDUSEKS: pressikas väljas kus ka kenasti kirjas “Säästuoperaator Diil pakub teenuseid EMT võrgu baasil ja tegutseb EMT iseseisva üksusena”. Ehk minu meelest on tegu liigutusega, mille eesmärgiks Bravo nillimine ning kogu nishi sildistamine nimega “säästuoperaator” (mis kõlab ju kehvemini kui rahvamobiil?). Mida on selgelt näha ka muust pressika sõnastusest: “Säästuoperaatorite segmendis teatas esimesena oma turuletulekust novembri alguses Bravocom.” Kes muideks ennast rõhutatult mitte virtuaal- või säästu-, vaid teenusoperaatoriks peab (st omavad teenuseplatvormi, aga kasutavad teiste võrku).

TÄIENDUSEKS 2: Postimehes hää lugu Andres Reimerilt — EMT kuulutas hinnasõja. Väldib “säästuoperaatori” kasutamist, eriti teiste puhul. Annab võimaluse konkurentidel üsna põhjalikult Diilile vatti anda. Tore. Aga peaks ikka selle kampaania konkreetselt läbi analüüsima ja lugejatele lahti seletama, mis element täpselt mille vastu mõeldud on.

TÄIENDUSEKS 3: EPLis kopipasteb Helen Eelrand hoolega pressiteadet (Odavaid mobiilifirmasid tuleb üha juurde), aga lisab ka omaloomingut, seejuures edukalt pruukides äsjaõpitud sõna: “Peale tuntud võrguoperaatorite tegutsevad Eestis säästuoperaatorid, pakkudes elementaarseid mobiilteenuseid võimalikult odavalt olemasolevate võrguoperaatorite tehniliste võimaluste kaudu.” Eestis on 1 säästuoperaator, see on Diil.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.