Veel Eesti Asja: Tartu pikendas …

Veel Eesti Asja: Tartu pikendas m-pileti pilootprojekti ühe kuu võrra. Mis on kindlasti ju tore uudis, eks? Minule meeldivad sellest nupust eriti just kaks lauset:

  1. […] Samuti vajab kokkuleppimist m-pileti edasise opereerimise ärimudel” — huvitav kas linnavalitsus ütleb, et operaator leppigu paber-piletitega trüki- & levihinnaga või pannakse kasutajatele kroonike-paar otsa, kuna tegu ikkagi “mugavusteenusega”?
  2. Tartu m-pileti pilootprojektis on müüdud umbes 3700 piletit“. Nonii, siis on vist ainus ärimudel see, et linnavalitsus ostab kogu krempli välja. 7 kuud käinud piloodi puhul teeks see tööpäeva kohta 25 piletit (üks varasem artikkel räägib küll suuremast numbrist, nii et vahest müüdi siiski 35 piletit päevas?)

Selle teise lause juurde maksab meenutada, et juulis-augustis Tallinnas toimunud m-pileti piloodi käigus (Mobi / Regio rakendus) müüdi päevas ca 330 piletit, kokku üle 16 tuh pileti, mis oli ligemale 2x suurem neil liinidel tavaliselt bussijuhi käest ostetud piletite arvust. Jah ma tean, et Tallinn on suurem kui Tartu: aga jutt käib ka vaid 3 bussi- ja 1 trammiliinist… Ja Mobi keskmine on saadud puhkepäevi kah arvesse võttes.

Moraal? Minu meelest peab edukas piletisüsteem olema kohe algusest operaatorist sõltumatu ja võimalikult lihtne. Loomulikult on minul kui tehnofriigil olemas m-kontod jms… Aga tühjagi ma neid hetkel kasutada viitsin. EMTi GPRS-terminalide ja RFID’ega süsteem on m-pilet versioon 3.0, mitte beeta ja piloot.

Muideks, Tallinnas maksab bussipilet juhi käest ostes 15 krooni, 1-kaupa putkast 10 krooni ja 10-kaupa putkast 7 krooni. Arva ära, palju ma olen nõus m-pileti eest maksma!

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

5 Kommentaarid