Mul on lahti jäänud…

Mul on lahti jäänud üks ports brauseriakanaid, üldiseks teemaks ajakirjanduse sõltumatus, ja ma lihtsalt pean need siia ära linkima. Kõigepealt meie suur sõber S.A.H oma saavutustega:

Tõlkeloos Saddam Hussein gives $260,000 to families of Palestinian “martyrs” in Gaza on jälle tekkinud palestiinlaste juurde selgitav Saddam andis 260 000 dollarit palestiinlastest enesetaputerroristide perekondadele.

Väga huvitav on ka SETI@home teema: samas kui kõik ülejäänud on uudisest aru saanud nii, et teadlased on esimese etapi uuringute tulemusel leidnud 100-200 huvitavat signaali-allikat, teatab Sten A. Hankewitz, et SETI pole nelja aastaga ühtki Maa-välist olendit leidnud. Kui viitsiks läbi lugeda projekti tegevuskava siis ilmneks, et seda pole keegi ka plaaninud.

Rääkimata muidugi Iraagist, esilehe ülaservas oli reede õhtul Iraak seadis Scudid Iisraeli pihta tulistamiseks valmis [veel täiendatud]. Jätame kõrvale tõlke alguse “Iraak seadis allikate sõnul paika oma Scud-raketid, mis kannavad keemilisi ja bioloogilisi lõhkepäid, selliselt, et need on suunatud otse Iisraeli pihta.” (kas raketid on ninaga sinna poole suunatud?) ja kommentaatorid (vihjetega sellele, et Fox’i võib antud kontekstis suht Valge Maja ‘suunatud lekete’ edastajaks lugeda). Teeme 1 otsing news.google.com abil, iraq+squd. Tulemuseks Channel One: Iraq not moving missiles within (Ha’aretz), Israel says chance of Iraqi attack low, Israel Says Iraq Attack Is Unlikely. Kui google.com pole rohkem sellest teemast midagi kuulnud, siis nähtavasti pole tegu olulise cover-story’ga mida tasuks ilmtingimata (valesti) tõlkida. Muideks, huvitav, kas see lugu laupäevases lehes ka paberile jõudis?

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.