salon.com: Hacking democracy

salon.com: Hacking democracy. Räägib elektroonilistest häälelugemismasinatest USA valimistel ja sellest, kui raske on tõestada kas tulemus on aus või võib kusagil olla sees mõni kala, mis tulemusi temale meelepärases suunas kallutab. Kuigi korduvalt vihajatakse kergele paranoia-elemendile ei saa jätta märkamata masinatootjate idiootlikke selgitusi tüüpi “vigane kood lihtsalt ei kompileeruks”. Loe läbi ja saa aru, miks eValimised on hoopis keerulisem üritus kui… näiteks võrgupidu :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

 1. Erki Esken
  Lisatud 22. veebr. 2003 kell 01:38 | Püsiviide
 2. Peeter Marvet
  Lisatud 22. veebr. 2003 kell 15:34 | Püsiviide

  tnks! tuleb tunnistada, et olen ka varem kuulnud Tanel vastavast analüüsist aga pole kunagi sattunud lugema. Äärmiset soovitav lugemisvara (vaatamata sellele, et selles kirjas soovitus alustada pilootimisega juba 2002/2003 valimishooajal… mis, nagu näha, pole teostunud)!

  Äkki oleks hea mõte Tanel kolmap saatesse kutsuda, saaks rääkida valimistest ilma poliitikata? Sest osa sellest eValimiste jutust väärib läbimõtlemist ka enne tava-valimis-kasti juurde minemist (või minemata jätmist).

  • Erki Esken
   Lisatud 24. veebr. 2003 kell 14:23 | Püsiviide

   Mõte on hea. Aga kui ma ei eksi, siis on tal kolmapäeval 10-st alates loengud :(

 • Viimane veerg

  Mina olen Peeter Marvet (pets@tehnokratt.net). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

  Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)