push-to-talk lahendused GPRS-tel…

push-to-talk lahendused GPRS-telefonide jaoks on kuum (aga hetkel siiski veel veidi tulevikku jääv) teema, nagu vihjab TheReg: fastmobile turns phones into walkie-talkies. Seejuures ühinen igati nende vihjega, et ei maksa liiga palju rääkida võimalusest kasutada sellist tehnoloogiat … no näiteks odavate kaugekõnede tarbeks, sest võrguoperaatorid võivad ennast sellisel puhul haigeks ehmatada. Paraku on mobiilne IP tulnud et jääda, telefonide OP-süsteemid lubavad jooksutada võrgu-opast ja telefonitootjast sõltumatuid rakendusi ning lähemad aastad toovad meile seeläbi hulga innovaatilisi lahendusi.

Võtame või meie suvise nipernaadi.kolhoos.ee projekti — ajal kui teenusepakkuja arvutas palju MMSist tulu võiks saada saatsid KUKU reporterid veebi pea 700 fotot (320×240), makstes tükist GPRS mahu järgi (40kr/mega) ca 1,25 krooni, ehk… poole vähem kui SMSi eest!

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.