Veidi nädalalõpu kohtuasjadest…

Veidi nädalalõpu kohtuasjadest:

Kalifornias on Microsoft nõustunud maksma kuni 1,1 miljardit tollarit tarkvaraostjatele, kellelt on monopoolses seisus operatsioonisüsteemi eest liiga palju raha küsitud. Windowsi litsentsi ajavahemikus 95-2001 ostnutel in õigus saada voucher 5-29$ peale ning selle eest suvalist (st ei pruugi olla MS) rauda või softi osta. CNET: Microsoft resolves class-action suit.

Slasdot tuletab meelde, et ka USA CD-ostjatel on õigust saada RIAA’lt tagasi natuke raha.

Teine päris huvitav kohtuasi on käimas printerivalmistaja Lexmark’i ja SCC vahel: nimelt toodab SCC “kivikesi”, mis lubavad Lexmarki odavamat sorti toonerikassette taas-täita. Nende odavamate kassettide kasutajad peavad aga karbi avamisel nõustuma tingimustega, mis nõuavad tühja kasseti tagasisaatmist Lexmarkile ning nüüd siis on viimane DMCA (Digital Millennium Copyriht Act) alusel SCC kohtusse kaevanud. InfoWorld: Lexmark draws first blood in lawsuit, CNET: DMCA defendant to stop making chip.

Muideks, EFF (Electronic Frontier Foundation) on avaldanud just uurimuse DMCA “ettekavatsematutest tagajärgedest”. CNET: EFF blasts controversial copyright law, EFF: Unintended Consequences: Four Years under the DMCA.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.