Veel WiFist sellel nädalal…

Veel WiFist sellel nädalal: Lufthansa otsus hakata proovima Boeing Connexion’i WiFi-teenust lennukite pardal teenis mõistagi oodatult tähelepanu igal rindel. Lingitud loost leiab palju huvitavat — muuhulgas on kirjas, et hetkel tohib kasutada vaid FujitsuSiemens’i läpakaid, sest ükski muu WiFi kaart pole ametlikult lennukõlbulikuks tunnistatud. Samuti täpsemat inffi up- ja downlink’i kohta ning optimistlikke (ja vähem optimistlikke) tulevikuennustusi.

Jumpstart Broadband Act: kaks senaatorit arvavad, et litsentsivabadele sagedustele tuleks 5G kandis veidi lisa anda, aitamaks kaasa broadband’i levikule pisemates asustatud punktides: Senators add Wi-Fi to broadband debate. InfoWorld ei ole selle idee toimimises mitte just väga kindel: Senators want to expand wireless spectrum.

Anchordesk arvab, et kõik peaksid kohe kindlasti proovima rahalist WiFi’t, mis olla väga soodne: 20$ eest saab T-Mobile’ilt tervelt 120 minutit… ehk 2 tundi, kui mu rehkendus nüüd paika peab. No küllap siis on soodne, kuigi näiteks eelpool mainitud Connexion plaanib lennukis hakata küsima 30$ reisu pealt, mis teadupoolest on midagi 8 tunni kanti. Aga ma vähemalt saan aru miks neil see asi seal üleval nii kallis on.

Newsobserver kirjutab aga pisikestest kohalikest traadita-neti-pakkujatest ja ennustatavast tulevikust, päris põhjalik lugu.

Ja Cory Doctorow’ilt lühilugu Salon’is: Liberation spectrum.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet (pets@tehnokratt.net). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)