USB flash disk

Ma olen siiani USB flash diske suht kalliks lõbuks pidanud, aga testides koos Tehnikamaailmaga nende detsembrinumbri jaoks koduarvuteid avastasime Microlinki komplektist 32-megabaidise USB-pulga, letihinnas nähtavasti tiba peale 500 krooni mis tundub olema nimelt selline hinnapiir, mis paneks loobuma flopikettast (seade ca 190kr, aga minu meelest suht maha visatud raha).

USB-pulga võtavad ketta pähe külge kõik Windowsid alates ME’st (98 jaoks olemas draiverid), samuti MacOS9 ja Linuxi uuemad kernelid. 32 mega on ca 2 karpi flopisid, kiiruselt on selle täiskirjutamine võrreldav vist ca 1-2 flopi ajaga.

Kaasas on lisasoft, mis lubab osa kettast parooliga kaitsta ning bootivaks formattida. Lisaks ka Foxmail, hiinlaste kirjutatud Eudora-kloon, mis võtab ca 3MB ruumi ja annab USB-pulgale väga huvitava kasutuse — nimelt saad sa kus iganes oma posti POP3- ja Hotmaili-kontodelt kokku koguda, läbi lugeda ja kaasa võtta. Või siis kokku koguda, kodus läbi lugeda ja järgmisel päeval avalikus netipunktis teele saata. Tõsi, hetkel on vist paljudes punktides alles Win98SE ja see vajab draivereid…

update: asjaga sügavamalt tutvudes teatab utiliit, mis peaks pulga bootivaks muutma, et ta toimib vaid Win98 / 98SE all. Vot sulle kooki moosiga — ja ükski konkureerivate pulkade utiliitidest seda mõistagi ära ei tunne. Uurime asja…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.