Veel veidi (c)-teema lugusid…

Veel veidi (c)-teema lugusid

Poliitikat: The new “copyspeak” (news.com) ehk kuidas teatav seltskond näeb internetis ainult illegaalset kasutamist. NYTimes loos Copyright Hurdles Confront Selling of Music on the Internet (nytimes.com) aga arutelu teemal kuidas muusikatööstus peaks pigem asja oma kasuks pöörama.

Veel poliitikat ehk kas peaks lubama musatööstusel sinu arvutisse häkkida. Seoses sellega “adopteeris” ajaveebinduse seltskond endale kongressi-kandidaadi Tara Sue Grubb’i, kes juhtumisi on ainus vastane ühele vanale peerule, väga hea ülevaate leiad näiteks Tara Sue takes Aim (ocreport.com). Ning kaks lugu probleemse seadusalgatuse arutelust, üks mainstream-meedialt P2P foes defend hacking bill (news.com) ja teine Tara Sue kodukandilehe kolumnistilt: Speaking Truth to Power (edcone.com)

Ja kõigest ülevaltoodust ei järeldu muideks üldse mitte, et P2P kõrva lonti laseks: Kazaa Taunts Record Biz: Catch Us (wired.com) räägib sellest, et uus versioon aitab võidelda nimelt P2P võrgu solkijatega ning pakub üksikute lugude vahetamisele lisaks ka võimalust musa albumite kaupa laadida.

Ning hoopis teisest vallast: News Corp’i kaablikanad FX valmistub uut moodi reality show’ks teemal presidendivalimised: FX Channel Hopes to Run Joe Six Pack for President.

Mõni saade tagasi arutas Sarvik, et kas annaks teha raadiokanal, kus mängitaks ainult autorite organisatsioonidega mitteliitunud autorite teoseid. Clear Channel on midagi sellist netis ette võtmas: Unsigned music for the masses. Siia juurde tasuks kindlasti lugeda veidi tausta, näiteks Salon’ist leiab põhjalikult inffi. Üldiselt on siduvad märksõnad Clear Channel, Tristate Media ja payola. vt näiteks Clear Channel’s Bastardization of Music Entertainment (kuidas mega-raadiokett + nendega liiga tihedalt seotud mega-“independent”-promotsioon = sama soust igalt sageduselt).

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.