Traadita taevas

#

Paar traadita-võrgu uudist jäid silma. Kõigepealt: NASA plaanib võtta WiFi (ehk 802.11b traadita etherneti, sellesama loavabadel sagedustel toimiva) võtta kasutusele ka astronautide skafandrites kus siiani on olnud vaid tavaline raadio-side, nagu kirjutab silicon.com.

Ja teiseks: meil ja mujal tekivad lokaalsed WiFi hotspot’id on toredad, aga siiamaani on olnud probleeme asja eest raha küsimisega (mh on üks suuremaid võgurajajaid, Mobilestar, sellega seoses üsna pankrotis) — Glenn Fleishman on aga jõuluajal kirjutanud päris palju sellisest uuest firmast nagu Boingo mis on loonud mugava sisselogimiskliendi ja sõlmind lepingud hulga erinevate traadita võrku pakkuvate firmadega üle USA… Loe Glenn’i artikelid: Public Space Wi-Fi’s Transforming Event ja Solving Problems.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Tanel
  Lisatud 30. dets. 2001 kell 18:48 | Püsiviide

  Kuidas on aga lugu traadita ühendusega Eestis? Kas piirkond on endiselt vaid Tallinna ümbruses või laieneb ka mujale. Kas poleks tore kui terves Eestis saaks seda kasutada? Kes teab uudiseid, võiks kommenteerida.

  Tanel

 2. Peeter Marvet
  Lisatud 30. dets. 2001 kell 19:46 | Püsiviide

  Ei usu, et asi niipea tervet Eestit katma hakkab — aga üht koma teist muidugi toimib eri paigus. Muuhulgas peaksid kõik Tartumaa vähegi asustatud punktid olema kaetud, siis Haapsalu kandis ja Hiiumaal teeb http://www.ewn.ee päris hääd tööd, Pärnumaa…

  Paraku puudub meil veebisait, kust leiaks kõigi nende kohta infi (pole ise tahtnud teha, sest tegelikult on ühtedel poistel asi juba plaanis, isegi aadress olemas: http://www.hotspot.ee/). Ja samuti pole universaalset roaming-teenust, st kui lähed Tartumaale pead nt Kerneliga kaupa tegema ja lääne-Eestis jälle EWN’iga (ehk seal elades saab hakkama, aga süsteem ei võimalda vahest maksejõulisemal seltskonnal nagu igat masti harjuskid ja minusugused rändtolad seda pruukida).