Täna ETVs: terminal vs arvuti ja IDkaardid Soomes

#

Seekordse Tehnokrati algusnupu kohta arvab nähtavasti hulk kodanikke, et huhh? Nimelt on tuleb juttu sellest, et Eesti Telefon võttis paar nädalat tagasi ADSL-teenuseserverite vahetamise ajal nõuks lisada oma 08009966 helpdeski telefoni tavalisele järjekorra-tekstile (“olete sattunud… oodake”) lisada ka seletuse, kuidas probleem tegelikult lahendada. Ehk et pideva mõtetu tilu-lilu asemel saad sa hetkel kõige sagedasemale küsimusele vastuse kätte.

Minu meelest väga tervitatav trikk ja see sai saate algusesse endale aukoha nimelt selle pärast, et ma tahaksin ka kõiki teisi kõnejärjekorra kasutajaid kutsuda üles midagi sama nutikat tegema — näiteks aastavahetuse paiku võiks taksofirma järjekord teatada, et “Juhul, kui te viitsite siin ootejärjekorras umbes 10 minutit oodata, saate teada, et takso ei tule teieni enne kui kahe tunni pärast. saatke meile parem SMS ja me võtame teiega uuel aastal ise ühendust ;-)”

Edasi — räägime terminalidest. Ja mitte sellistest rohelise ekraaniga peletistest mis vanasti arvuti aset täitsid, vaid täiesti kobedatest Windowsi-terminalidest. Justiitsminiteeriumis on neid hetkel ca 170 tükki kasutusel (istuvad kahe 4 x Xeon proseg serveri taga) ning 350 lisaks hankimisel. Ja mis eriti vinge: on olemas täiest Eestis tehtud terminal, Artec Design’i Thincan (mida mõned ka õllepurgiks kutsuvad).

Saate teises pooles räägime Soomlaste ID-kaardist ehk elektroonilisest isikutunnistusest — kes tahab, võib asja kohta lisa uurida www.fineid.fi alt.

Ja Pets räägib veidi CDde elueast — ehk mis vahet on eri värvi CD toorikutel. Vajalikud viited leiast sellest Jeff Harrow loost: A Dye To Die For — Data Preservation Thoughts…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid