Mõte, väärt paar senti

Tänahommikuse kirja, mis teatas Frontier 7 valmimisest, saatis Userlandiga alles hiljuti liitunud John Robb — kes loomulikult mainis ära ka oma ajaveebi aadressi: jrobb.createastandard.com. Juhuslikult kalendrile klikkides avastasin tema viite Raymond Kurzweil’i artiklile (õigem vist öelda: raamatu sissejuhatusele) The Singularity is Near (sama loo trükiversioon). Singularity tähendab siinkohal — kui areng muutub nii kiireks, et tuleviku ennustamine osutub võimatuks, ehk The Singularity is technological change so rapid and so profound that it represents a rupture in the fabric of human history):

 • Inimaju rehkendusvõimsus (2 * 10^16 cps)
  — hinnaga alla $1,000 ca aastaks 2023
 • Inimaju rehkendusvõimsus (2 * 10^16 cps)
  — hinnaga alla sendi ca aastaks 2037
 • Inimkonna rehkendusvõimsus (2 * 10^26 cps)
  — hinnaga alla $1,000 ca aastaks 2049
 • Inimkonna rehkendusvõimsus (2 * 10^26 cps)
  — hinnaga alla sendi ca aastaks 2059

Muideks, enamustest ametlikest sõnaraamatutest sõna singularity siinkohal kasutatavat tähendust ei leia. Küll maksab aga vaadata everything2 alla.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
 • Viimane veerg

  Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

  Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)