Sinu 802.11B WLAN on kõigile avatud

#

Alles see oli, kui kirjutasime KPNQwesti plaanist Kontakt-messi ajal pakkuda traadita võrku, mis pidavat seejuures ka igati turvaline olema. Ilmneb aga, et igale rohule leiab ka vasturohtu: 802.11B turvasüsteem on piisavalt bugine, et sõltumata krüptovõtme pikkusest õnnestuks huvilisel ennast sinu võrku sisse smugeldada. Võttes arvesse, et suur osa traadita LANe asub seespool firma tulemüüri… brrr. Asjaga muidugi tegeletakse, aga väidetavasti ei ole lahendusi oodata enne kui aasta pärast. Loe eelnevalt viidatud artikli algmaterjali: Your 802.11 Wireless Network Has No Clothes (“PDF”-fail), või WEP-FAQ‘t..

Vt ka teema kohta olevat kommenti Slashdoti, kus viidatakse veidi laiemalt TEMPESTile ja võrkude pealtkuulamiskindlusele (üks viidetest asub muideks www.hot.ee/nuhk all — kah igati väärt koht pealtkuulamis-teemast lugemiseks).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Wireless. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.