Iridium jääb orbiidile!

#

Iridium on Motorola-juhitud konsortsiumist alguse saanud satelliit-telefonisüsteem, mis sattus valele ajale: kõvasti maa küljes olevate mastidega mobiilside on katnud liiga suure osa maakerast ning keegi ei taha kallist taevatelefoni. Pea aasta on plaanitud 66 “lindu” (hinnaga ca $5 miljardit) rahumeelselt ookeani kukutada (ehk de-orbiteerida).

Nüüd astus DoD (Department of Defence) vahele ja maksab kahe aasta ülalpidamiskuludeks $72 miljonit… Eriti vahva on põhjendus: “widespread anxiety” ehk rahva kartus alla-kukkuva kopsikuga pihta saada… Vastutasuks saavad nad muidugi jätkata nende jaoks super-hea sidesüsteemi kasutamist… Mis vahest ei olegi kõige hullem viis maksumaksja raha kulutada?

Loe uudist CNNfn’is ja selle kommentaare Slashdot.org’is

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.