kuidas saada kuulsaks

EPL lingib nupus Vandaalide videod koguvad Youtube´is vaatajaid tõepoolest sajatuhandeseks saanud videole. Märksõnad: Бронзовый,


anSSip,
эSSтония, pronkssõdur, pronksmees, bronze soldier, tallinn riot.

Sinnajuurde tasuks aga mainida, et märkimisväärne osa postitustest on ühe kodaniku tehtud – Ilja Antonovits (xyu.ee ja panda4ever.info). Teine arvukas sarnaste märksõnadega postitaja on Arman Azzatyk Kasahstanist. Mõned videod ka PipSS’ilt (vaatamisi vähe). Aga keegi abc… on kokku päris head vaatajanumbrid saanud. Enamus pakutavast siiski pigem teleuudiste salvestused, Ilja erandiks.

Omaette huvitav teema, et kust tulevad vaatajad? Videote alt leiab lisaks kommentaaridele ka sellise koha nagu Links mis klõppamise peale kuvab liikluse allikad. Sajatuhandelise video esikohal on delfi.ee 36 tuhande ja rus.delfi.ee 9,5 tuhandega, EPL enda viited annavad 4,5 tuhat… Ahaa.

On’s keegi kogunud pronksmehe sotsiaalmeedia-kajastust, ehk olulisemad foorumid jne? bronze-soldier.com tundub olevat ingliskeelsele maailmale orienteeritud infovärav… mis veel?

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

5 Kommentaarid

  1. Kaur
    Lisatud 30. apr. 2007 kell 16:21 | Püsiviide

    Üks koht, kus asjalikku ingliskeelset arutelu toimub on Itching for Eestimaa (palun.blogspot.com) ja ka LHV Foorumis on oma teema olemas, Hinnavaatluses foorumis kahjuks enamus mõtteavaldusi seisukohast “Tiblad välja!” ei jõua.

    • Kaur
      Lisatud 30. apr. 2007 kell 16:33 | Püsiviide

      Ka ühe vene keelt kõneleva politseiniku pajatused, väidetavalt objektiivne (ei saa vene keelest nii hästi aru, et kinnitada): http://lasterix.livejournal.com/

    • Larko
      Lisatud 30. apr. 2007 kell 17:34 | Püsiviide

      Rahvusvahelises blogosfääris on just praegu nõudlust ingliskeelsele ajaveebimaterjalile, mis kajastaks eesti ja eestlaste seisukohti. Valdav enamus ingliskeelsest veebimaterjalist põhineb vene allikate valeandmetele. Näiteks minu ingliskeelses blogis on kõik Pronkssõduri teemalised sissekanded vaata et sama loetavad kui mõnda saksa telestaari puudutavad lood.

      Muide, Jaanus avaldas toreda loo inglise keeles.

    • Redfox
      Lisatud 30. apr. 2007 kell 17:41 | Püsiviide

      eriti neid kohti vist pole, kus sellest spetsiaalselt rääkida. Ajalehtede võrguväljaannete kommid ongi. Helsingin Sanomat sai küll kõigile lugudele nii palju kommentaare et jooksis korduvalt kinni. Seal oli spetsiaalselt pronkssõdurile endale pühendatud lugusid. TimesOnline´is toimub elav arutelu, Venemaa ähvardused Eesti suunal on ka kolme kommenteerituima seas. ja eksisteerib nupp, kust alt võib leida põhjaliku analüüsi, mida pronkssõdur ikka kujutab endast ja tähendab. Enamik USA ja Briti kodanikke teavad eesti ajaloost rohkem kui ükski siinelav venelane, rääkimata Venemaalastest. ma pean ütlema et ameeriklased oskavad argumenteerida väga hästi, eestlane peaks õppima ajaloofakte sama täpselt sihtima, on mõju ka suurem.

    • silver
      Lisatud 6. mai 2007 kell 12:26 | Püsiviide

      evestus on oma blogisse suurel hulgal ingliskeelse meedia linke kogunud ja ka eesti keelest tõlkinud:
      http://evestus.spaces.live.com/