üht väikest häkki vaja

Kaks asja isegi: Altex Marketing otsib oma tiimi internetiturundajat (kes ei arvaks, et netiturundus on pelgalt pänneriga pähe tagumine). [huvide lahtiütlus: olen Altexi pisiosanik ja salanõunik]

Täiendet: alljärgnev vidin tehtud, tänud abi eest!

Aga mul endal oleks vaja üht piskest häkki, hinnanguliselt kolme klahvivajutusega progetav (miks ma siis ise ei tee? sest viimati progesin käsurea-aplikatsiooni n+1 aastat tagasi ja kiire pilk Visual Studiosse näitas, et liiga palju on vahepeal muutunud). Auhinnaks … järgmise Tehnokrati alguses 30sek tervitus auhinnasaaja poolt valitud asjale/nähtusele/vms (kodutute jalgpall? ubuntu? kamajook? aga b*sc ja muu sündsusetuse puhul jätan vabaduse kasutada tekstis piiksu)

Prob järgnev: mul tekivad tööprotsessis suht binaarsed failid milles sisaldub värvi-info trükimasina jaoks ja mis lähevad kenasti automaagiliselt käiku… kui seal just tundmatut värvinime sees ei ole (kusjuures tegelikult on äärmiselt savi mis värvi nimi on, trükimasina interfeisis on lisavärvid niikuinii X ja Y :-). Seega oleks vaja värvid mis ei ole Black, Cyan, Magenta või Yellow asendada millegi suvalisega, nt SPOT1, SPOT2 jne. Ülesande teeb lihtsamaks see, et faili algusosas on kogu värvihunnik kenasti etteloetud, neid võib olla … ütleme 1-8, midagi sellist siis:

/CIP3AdmSeparationNames [(Black) (Cyan) (Magenta) (Yellow) (PANTONE Blue 072 C) ] def

Ja kusagil allpool leidub iga värvi kohta rida tüüpi:

%%PlateColor: PANTONE Blue 072 C

Ja tulemusena peaks siis “PANTONE Blue 072 C” igal pool muutuma “SPOT1”-ks. Reaalne fail näidiseks on siin. Ma suutsin miski regex-asendajaga selle isegi testiks ümber moondada ja tulemus toimis (aga nimetet utiliit ei tunnista miskipärast pikemaid failinimesid… ehk meil nõukogude armees seda kasutada ei saa :-)

Any help? Asi peaks olema miski käsurea-jupats mille ma saaks batchina käima lasta, parameetriks 1 failinimi.

(Tegelt on mul üht helpi veel vaja, KUKU podcastindus käib hetkel natuke liiga keerulisete .bat failide pealt … vaja liita paar wav’i, kodeerida OGGiks ja panna külge tag’id nagu saate nimi jms — kui kellelgi on sellise asjaga kogemust oleks teretulnd kontakt)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

9 Kommentaarid

  1. Paavo
    Lisatud 29. sept. 2006 kell 15:12 | Püsiviide

    Oled juba midagi saanud? Mul on muidu üks AutoIt3 (Visual Basicu moodi keel; skripte saab C EXE failideks kompileerida — neetult hea, kui 15kb programmiga ei pea kaasa panema 5MB runtime faile) skript, mille annaks kerge vaevaga vajalikult ümber kohandada.

    • Sakuza
      Lisatud 1. okt. 2006 kell 19:06 | Püsiviide

      Midagi keerulist see esimene asi küll ei näi olevat. Põhimõteliselt läheks 5 minti ja Pythonis oleks see junn valmis. Soovi korral saaks käsurealt käivitatava rakenduse (py2exe dist junniga). Kui ei ole vajaliku jublakat veel, siis anna teada ning teen ära…

    • keegi
      Lisatud 1. okt. 2006 kell 20:03 | Püsiviide
    • Peeter Marvet
      Lisatud 2. okt. 2006 kell 08:22 | Püsiviide

      Ouch, mul jäi muidugi siinkohal mainimata (ja nagu nähe ei kattu laupäevase saate kuulajaskond veebilugejaskonnaga :-), et Joosep Georg Järvemaa jõudis tiba ette ja lahendas asja perlis, miska mina kiitsin saate alguses freecycle.org nimelist ettevõtmist.

      AGA, kuna ‘keegi’ lahendus toimib sama hästi siis kasvõi pelgalt selleks, et mulle jääks tulevikus meelde vajadus anda märku kui keegi (või keegi teine :-) on hakanud tegelema saab ka ‘keegi’ 30sek järgmise krati alguses.

      In-a-meanwhile on mul valmimas KUKU podcasti jaoks vajaliku vidina kirjeldus…

    • Lauri Laasik
      Lisatud 2. okt. 2006 kell 22:08 | Püsiviide

      Linuxiliste käsurealt on ju seda wav-to-ogg trikki väga lihtne teha:

      cat saatejupp1.wav saatejupp2.wav > oggenc -a “Esitaja nimi” -t “Saate pealkiri” -o saade.ogg

      Vajadusel saab nimed asendada muutujatega ning neid automaagiliselt genereerida. Mdx, oggenc käsureaparameetreid on veel, igasugu kvaliteediparameetrite sättimiseks.

    • Lauri Laasik
      Lisatud 2. okt. 2006 kell 22:24 | Püsiviide

      Tundub, et windowsiliste jaoks on ka oggenc olemas, seega saab sama trikki nats rohkema vahevaga ka cmd käsurealt teha.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 3. okt. 2006 kell 08:39 | Püsiviide

      Jajah, muidugi, asi käibki praegu käsurealt ühest batchist, aga seal on iga saate jaoks oma blokk ridu nimedega jne mis tähendab iga uue saate käsitsi lisamist (sest nii oli esimesel hetkel kõige lihtsam teha, nimetame seda prototüübi prototüübiks).

      Süsteem võiks aga olla praktiliselt automaagiline, st kui ta leiab kusagilt failid siis teeb nendega mõned liigutused (mh leides kusagilt teise ketta pealt faili saate sisukirjeldusega), jälgib et igale saatele saaksid liigutused tehtud (ja mitte topelt) jne.

      Mul on selle asja kirjeldus peaaegu valmis.

    • Tõnu
      Lisatud 3. okt. 2006 kell 12:17 | Püsiviide

      windows on igasuguseks tõsisemaks isetegemiseks üks väga õnnetu keskkond.

    • Joosep-Georg Järvemaa
      Lisatud 5. okt. 2006 kell 10:07 | Püsiviide

      Avaldaks soovi ka selle podcasti-värgi realiseerimiseks. Olen juba piisavalt kaua viimast Tehnokratti veebi oodanud ;)