marvet, photoshop, koolitus

Tormakatele ja impulss-ettevõtmisi harrastavatele kodanikele — on veel mõned vabad kohad üle mitme-setme aasta esimesele avalikule marvetaarium-photoshop-koolitusele eelseisval esmaspäeval.

Seekordne tase on mõeldud neile, kes üldjoontes programmi valdavad ent vajaksid kindlust küsimustes nagu “mis resolutsioon?”, “RGB või CMYK?”, “kuhu panna kõik need profiilid?”, “kas nihkkaliibriga saab kalibreerida monitori?”, “kuidas pilt ilusaks teha?” jne. Kõik see mõistagi lähtuvalt trüki-töökorraldusest. Tulemusena peaks osaleja saama hakkama Photoshopi seadistamisega konkreetsest väljundist lähtuvalt (ISOcoated? sRGB? AdobeRGB?), jagama värvihalduse põhitõdesid (sh mis toimub väljspool Photoshop’i, nt InDesignis), teadma kuidas korraldada tööd nii, et trükist tulev oleks võrdlemisi sarnane ekraanil nähtule… jne

Kui see tundub liiga lihtne — siis hiljemalt juunis on tulemas ka versioon edasi-jõudnumatele st neile kes kas on selle kursa läbinud või muidu värvihalduse põhitõdedega kursis: siis mängime keerulisemate profiilidega, teeme ise profiile… jne Samuti on plaanis pilditöötlus, nt lähtuvalt Dan Margulise Proffessional Photoshop’ist.

Ahjah, ja kahe nädala pärast ehk 04.05 on “Prepress projektijuhtidele” mis mõeldud kõikvõimalikele account directoritele, tootmisfaktoritele, trükikoja müügijuhtidele jne — päevane arvutiklassi-koolitus mille käigus käime läbi minu varem seminarina peetud trükinduse põhitõdede materjali aga seda kõike ise arvutis läbi proovides. Ei eelda Photoshopi jms profi-tarkvara kasutusoskust, kõik mida õppimiseks kasutame on kaasatehtav tasemel “võta Image menüüst Adjust”. Tulemusena saab osaleja aru mis trükiettevalmistuses tehakse (mida on võimalik teha, mida peab tegema, mis mida mõjutab jne) ning oskab seda tegijatelt nõuda (või kliendile seletada, miks selline asi vajalik on).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.