saade

Tegeleks täna 3 asjaga: kõigepealt on järgmisel nädalal Tuneesias algamas WSIS ja mul tekkis mõte helistada kolmele eestlasele, kes sinna lähevad — Mait Heidelberg, Linnar Viik ja Ivar Tallo.

Teiseks, mõni nädal tagasi sai meelde jäetud üks lugu RFID-passidest või täpsemalt nendega seotud probleemidest, mistõttu käisin ka KMA‘s uurimas, et kuidas meil seoses läheneva riigihankega lood on. Seletavad Raul Eks ja Ivar Jung. [ Siia peaks veel ükskord uurima lisaks seda, miks on Postimehele antud arvamuses Aivar Pau nii kindel selles, et “Vähemalt lähitulevikus, 10–15 aasta jooksul, ei toimu kindlasti ristotsinguid krimi- ja tsiviilbaaside vahel. Seda ei luba ei seadus ega kodanike tahe.” Kodanike tahe väljendub minuteada Riigikogus ja nad suudavad julgeolekuorganitele lisaõigusi andvaid seadusmuudatusi meneteleda oluliselt käbedamalt kui 10-15 aastaga. ]

Ja kolmandaks — Postimehes ilmus Evelin Pärn-Lee arutlus Tants sõnavabaduse ümber kus teemaks muuhulgas infoühiskonna teenuse seadus ja direktiivid, millel see põhineb. Arutasime Eveliniga Sorainen’i büroos sellel teemal oma poolteist tundi, loodetavasti saime kõik tiba targemaks, ja 20 minutit sellest läheb ka eetrisse.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid

  1. Jüri Saar
    Lisatud 12. nov. 2005 kell 22:28 | Püsiviide

    Ma lugesin just Linnari blogist ühte huvitavat postitust telefonikõnedest, kuid mis mulle jäi mõnevõrra arusaamatuks on, et keda kolme härrasmeest üritusel esindavad ning täiesti arusaamatuks jäid nende seisukohad ICANN suhtes. Linnar pigistas küll sisse USA poolse demagoogia näite, kuid EL’i seisukoha suhtes oli äärmiselt kidakeelne, kuig sealt tuleb veel räigemat demagoogiat. Mind ikkagi huvitab, mis on Eestit (?!?) esindavate inimeste seisukohad – mitte kuskilt ei tule see välja.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 13. nov. 2005 kell 00:19 | Püsiviide

      Ega meil polegi ju suurt muud teha, kui toetada EL platvormi. Ei kujuta hästi ette, kuidas MKM otsustaks midagi teisiti tahta…

      Mait Heidelberg on riigi delegatsioonis, Linnar Viik vastas chatis et “esindan UNDPd elik ÜRO Arenguprogrammi, olen antud juhul nende nõustaja avaliku ja erasektori koostöö loomises”, Ivar Tallo on ega.ee (kuigi seal välja UNDP pinnal).

    • Jüri Saar
      Lisatud 13. nov. 2005 kell 23:37 | Püsiviide

      “Ega meil polegi ju suurt muud teha, kui toetada EL platvormi. Ei kujuta hästi ette, kuidas MKM otsustaks midagi teisiti tahta…”
      Ma naiivselt mõtlesin, et meie oleme samuti EL ja kujundame selle organisatsiooni poliitikat vähemalt mingis ulatuses. Silly me :)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 14. nov. 2005 kell 10:47 | Püsiviide

      Ütleme nii, et EL suutlikkus taluda meiepoolset poliitikakujundust on nähtavasti mingi mahuga piiratud ning meil on seda vaja pruukida pigem välisministrile viisa saamiseks (ja muudeks vastastikuse peetimise aktsioonideks vene karuga) kui interneti valitsemiseks.