leim ja fleim

Ja päev lõpeb tänu Jaanuse vihjele fleimiga leimi teemal. fleim on see värk millega leim.ee võidelda tahab; leim on see, kuidas neil see välja kukub. Lubage tsiteerida:

  1. Kasuta lehel alati kasutajapoolse info lisamise võimaluse juures selgitavat teksti kasutaja õigustele ja kohustustele ehk nn disclaimer.t. Leimivastane disclaimer peaks sisaldama viidet netikasutaja õigustele ja kohustustele, viidet võimalikule politsei sekkumisele ja foorumipidaja koostööle võimuorganitega juhul kui mõne kommentaari põhjal algatatakse uurimine, viidet eneseregulatsiooni põhimõtte rakendamisele veebilehel.
  2. Paku kasutajaile võimalus teatada leimist e. mõnitava, solvava või vihkamist levitava sisuga sõnumist, kommentaarist või muust sarnasest netikasutaja poolt loodud postitusest. Soovitavalt võiks teatamise võimalus olla veebilahenduse kujus samal leheküljel. Teisi variandina sobib ka meili teel teavitamise võimalus. Loo süsteem, kuidas reageeritakse kasutajate teadetele. Tea, et pärast kasutajalt teate saamist on vastutus leimiga tegelemise eest Sinu õlul.

Äkki peaks trükkima prügikastidele, et kohale jõuaks: diskleimer ei lahenda sinu saamatult kavandatud veebimootori hädasid; sobimatust sõnumist teatamine on hädatapp ning iga netikeskkonna-looja eesmärk peaks olema vältida selleni jõudmist. Mõelda on vaja, vanad, mitte tatti tulle pritsida…

Ajal kui Ameerikas osutuvad patendituks XML ja kahte sorti krõbinate serveerimine piimaga võiks tõsiselt kaaluda meie väikeriigi ekspordipotensiaali tõstmist piiratud silmaringi patentimisega äriprotsessina… Hellou, Eesti Ekspress & Beata Kana, vahest paneks rattakesed pöörlema, teil nagu kogemus olemas?

Muideks, vaadates leim.ee kirjet eenet’ist tekkis mul vastupandamatu soov linkida siia üks lugu TheReg’ist. Huvitav küll, millist seost nägi Marvet nende kahe vahel?

Samal teemal: Jean Hardouin (Minutis mõistagi)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

8 Kommentaarid

  1. Mart
    Lisatud 24. okt. 2005 kell 16:45 | Püsiviide

    Nende diskleimerite keel on hullem kui eurospeak.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 00:07 | Püsiviide

      Nojah, a kui sa päevast päeva kollektiivset aju toimetad, siis hakkab ju endal kah veidi pehmeks kiskuma paruka all, eksole?

    • Pronto
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 08:51 | Püsiviide

      Pigem on tegu kollektiivse seljaajuga.

    • Mart
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 09:41 | Püsiviide

      Muide kas see leim.ee on mingi “Ühendus iseadministreeruvate süsteemide vastu” algatusgrupi veebileht va?

    • Bpl
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 11:51 | Püsiviide

      Minu soovitused delfile olid siis:

      Koristage see haige värdsõna “leima” siit.. Kui on tingimata vaja nii netiketipipi olla, siis võiks asendada selle lihtsalt lausendiga: “Ära aja jama!”
      Lihtne ja ka tädi Maali saab poindile pihta, mitte ei pea selleks veel ühte leimilehte saagima et pihta saada, mida sellega mõeldakse…
      Ja veel, miks ei saa ka artiklit niimoodi hääletada, vahel ilmub ikka uskumatuid artikleid, kommentaaridest koledamaidki.. Tahaks neidki kuskile prügikasti toppida…

      Just my 2 cents..

      Siim

    • Peeter Marvet
      Lisatud 25. okt. 2005 kell 19:37 | Püsiviide

      ma pakun, et see on pigem ühendus “päästke oma ärimudel ajades kõik teiste kaela jätte samas mulje nagu oleksite midagi olulist teinud”, see oleks piisavalt pikk ja segane nimetus :-)

    • juhan
      Lisatud 26. okt. 2005 kell 03:19 | Püsiviide

      Kogu saidi eesmärk oli rahvas sellest rääkima panna, ei midagi muud:) Palju õnne ka tehnokratt.ee kommentaatoritele. Umbes samamoodi pannakse eesel ilma kepita edasi liikuma — kepi külge nöör, nööri otsa porgand ja porgand eesli nina ette kõlkuma. Ärrad kommentaatorid (siinkohal näitan ka endale näpuga), te läksite fleimi ohvriks…

      vaata ka http://2ran2pi.blogspot.com/

    • Peeter Marvet
      Lisatud 26. okt. 2005 kell 09:55 | Püsiviide

      noh ja sinu soov on rahvas sinu bloogi meelitada, kus tegeled suht tühja kommentaarilahmimisega… ja kasutad mikskipärast Ingvari postiaadressi, eeldatavasti soovist talle ära panna?