tehnokrati avalik salvestus?

Mulle hakkas kangesti meeldima see skypecasting-moel saate tegemine ehk osade osalejate kaasamine üle Skype. Olen juba mõnda aega plaaninud Tehnokrati salvestused “avalikeks” kuulutada st proovida mis saab, kui asjast huvitatutel on võimalik salvestuse ajal sõna sekka öelda. Kuulutame välja teema ja aja, keskid on koos ümber puldi ja keskid netis, kui tahavad kuulavad niisama ja kui tahavad kobisevad sekka. Oleks selle vastu huvi? Ja mis siis … näiteks neljap õhtu teemaks võtta?

Teine asi: Telleril on midagi tunniste podcastide vastu (samal teemal ka ingl.k) ja ta toetab Kika pakutud lahendust. Kommentaarid? Pikka arutlust kas-tund-on-pikk teemal võib muideks jälgida läbi ForImmediateRelease podcasti, nädalast nädalasse (PR-teemaline saade, olen muideks suht püsikuulaja).

Kolmas asi: nende kahe eelmise asja kohta võib mulle kommentaariks saata ka MP3-faili ([email protected]), siis saame saatesse sisse panna ;-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid

  1. arvan
    Lisatud 9. aug. 2005 kell 11:02 | Püsiviide

    et piisaks kui sisukord lisada

    05:00 räägime hendrikuga skaipest
    06:00 tecnorati
    09:00 googel

    jne

    • Peeter Marvet
      Lisatud 9. aug. 2005 kell 11:09 | Püsiviide

      shownotes veebis? või ka saate algusesse miski minutine tervitus, mis ütleb umbkaudu ajad ära? (või oleks see alguses ütlemine liig tehniline? samas alati lihtne tagasi tulla…)

    • Priit Tamboom
      Lisatud 9. aug. 2005 kell 12:25 | Püsiviide

      Heip!

      Tervitan algatus, eks tegemise käigus kujunevad nipid välja.

      Ise koosolekuid üle skype pidades (Tallinn, Tartu ja Shanghai) on veidi raskendatud just see, et sa ei tea, millal keegi rääkima hakkab (näost-näkku on ju lihtne kehakeelega märku anda). Seega dialoog on veidi kohmakam kui otse suheldes. See kohmakus võib eriti häirida just saadete puhul.

      Aga egas midagi, tehke proovi ja vaatame, mis välja tuleb.

      Muidu mp3’ga kommenteerides ei ole mul hetkel väga usku, sest teistes podcastides on jäänud väga kohmaks mulje ja tihti ei kujune sellest mõnusat dialoogi.

      Päikest,
      Priit

    • Larko
      Lisatud 9. aug. 2005 kell 16:09 | Püsiviide

      Mulle pole saate pikkus probleemiks: jaksan ka põhjalikkumasse juttu süveneda. Küll aga on väikseks probleemiks piiratud mälu juures suurem fail alla tõmmata. Ehk siis minu meelest võiks saade olla endiselt tunniline, kuid faili võiks veebis kaheks jaotada.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 9. aug. 2005 kell 20:47 | Püsiviide

      Priidule — kuna ma plaanin lasta saate linti kahte kanalisse, st remote ja local seltskonnad eraldi, siis on need ülerääkimised vabalt väljalõigatavad. Mul viimases saates Jaanoga juhtus päris mitu korda aga tulemus (loodetevasti) igati OK.

    • Priit Tamboom
      Lisatud 9. aug. 2005 kell 21:57 | Püsiviide

      Wow, täitsa hea idee, müts maha.

      Muuseas tänapäeval on ikka lahe neid podcaste ja vidoblogisid teha. Ma siin esimest korda teen personaalset Hiina videoblogi ning tulemus on see, et täna näiteks mägedes kõndides vaatajad saadavad juba SMS-iga kirju küsides uusi osi… uh hakka või teletöötajaks :-)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 10. aug. 2005 kell 23:36 | Püsiviide

      Jajah, Priit, ning müts maha ennekõike Doug Kaye ees kes veab itconversations.com projekti, http://www.blogarithms.com/index.php/archives/2005/07/14/interviews-via-skype . Ja on küll eriti sobimatu päev küsimiseks, aga äkki sa saadaksid väikese kommentaari-MP3 oma lennuõnnetuse-vidcastile :-) [kes ei ole Priidu püsilugejad neile link: http://hiina.pri.ee/index.php/38/lennuonnetus-otse-silme-all]