shuttlebug

Merlis tahab teada, miks “poroloonist kosmoselaevaga” kogu aeg miski jama on. Põhjuseid palju, aga tooks välja lihtsa ja keerulise selgituse:

 • Katsu palun minu kunagine Turist-ratas käima saada, oli omal ajal tehnoloogia viimane sõna. Kas mäletate neid väntasid, mis mingite kiiludega külge käisid? Ja sujuvalt pööratavaid käiguvahetajaid? Nüüd takkajärgi tundub ikka ilge risu olevat…
 • Loe Jerry Pournelle’i kosmose-pabereid, lisaks ka Pournelle-Possony-Kane külma-sõja-aegset raamatut The Strategy of Technology. Süstik jookseb läbi teisest peatükist (süstiku käimashoidmine on pigem poliitiline akt kui tehniline kaalutlust), aga kõik muu on kah väga õpetlik lugeda.
Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Änton
  Lisatud 8. aug. 2005 kell 12:01 | Püsiviide

  Muide, see poroloonist kosmoselaev üritab praegu maanduda. NASA TV kannab üle: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

  • Peeter Marvet
   Lisatud 8. aug. 2005 kell 22:02 | Püsiviide

   Siiski-siiski, ilmnes, et Floridas täna rannailma pold :-) Järgmised võimalused teisip 0908 ja 1043 GMT Kennedy Space Center’is, Edwards AFB’s aga 1213 ja 1348 GMT.

 • Viimane veerg

  Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

  Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)