watch them mate

Discovery+ISS, live on yet another Googlemaps application. via the Tech Beat (sealt leiab linke teistelegi lahedatele kaardirakendustele). Kusjuures olgu öeldud, et kuigi hetkel on kaks sõidukit kenasti samadel koordinaatidel oli vahetult põkkumise hetkel nende vahel ikka paras jupp maad (küllap häda miskis avalikku veebi lastud andmevoos?).

Aga õnnelikud ja mitte-edevad Postimehe uudistetoimetuse töötajad on põkkumise eel avaldatud uudises kajastanud Discovery võimalikku olukorda nii:

Kui Discovery sai stardi käigus tõsiselt viga, tuleb selle meeskonnaliikmetel otsida ajutist varjupaika rahvusvahelisest kosmosejaamast ISS.

Postimehe nupp tundub tuginevat sellel BBC uudisel ning ma soovitaksin soojalt nii toimetusel kui ka kõigil teistel istuda lõunasöögi ajal koos sõpradega maha, avada sülearvutid ning uurida, kuidas ühest uudisest sai teine. Abiks võib võtta ka space.com loo kus muideks viidatakse ka võimalikule STS-300 hädaabilennule… rääkides ülejäänud kahe orbitaalsõiduki valmisolekutasemest. Mingi imenipiga on õnnestunud meie poistel-tüdrukutel välja jätta asjassepuutuv inff (kere uurimine robotkäega, inseneride hinnangud, kõhu alt pildistamine ISS meeskonna poolt) ning asendada see ühe (hetkel vähetõenäoliseks peetava) stsenaariumiga.

Ja veel üks huvitav sõnastus samast uudisest: “[…] et insenerid saaksid uurida süstiku Discovery välise kütusemahuti küljest stardi käigus eraldunud tükke”. Algses uudises on kirjas, kuidas uuritakse pilte ja andmeid, otsitakse tükkide eraldumise põhjuseid ning proovitakse tuvastada võimaliku kahju ulatust… Aga noh, uurime siis neid tükke, hea, et probleem vähemalt käigukastis ei olnud.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.