ennustus täide

Eelmise nädala saates sai igisetud mh EMTi kuumaksulise GPRSi kallal, mis vaikimisi ei teata üleminekust ettemakstud megadelt kirvehinnaga megadele. Ja mille jaoks vähemalt mina ei suuda kunagi välja mõelda, palju mul neid megasid üldse vaja on järgmine kuu (olgu öeldud, et mahu ümbermõtlemine maksab 59 krooni, nii et ega ikka eriti ei tasugi mõelda).

Tänase seisuga on 30st megast kasutatud 18 ja nii ma siis kasutangi neid ülejäänuid blogimiseks, “et raisku ei läheks”. On ju idiootlik?

Ahjah, päeval tegin hanza.net’is ühe ülekande. Süsteem käis sigamega aeglaselt — no loomulikult, sest selle paari veebilehe näitamise ajas kogunes mul traffikuks 0,75 megabaiti! Ei kujuta ette, kuidas …

LAUPSES SAATES: räägime Riigkontrolli arvamistest riigi IT juhtimise ja arendamise osas. Selgitavad kontrollaruande autor Rein Harjo ja Margus Püüa RIA‘st. Aruande terviktekst on abiks lugemine, mh kirjeldab ära lähiajaloo pöördepunktid ehk kuidas me tänasesse seisu jõudsime. Ilmneb, et tõmbetuuli trotsides on saanud tegutseda vaid Tiigrihüppe Sihtasutus (kindel raha, projektipõhine juhtimine, selgelt püstitatud eesmärgid ja mõõdetavad tulemused), Sihtasutus Vaata Maailma (mis on ära teinud mitmed riigile üle jõu käivad ent olulised pisiasjad) ja RIA ehk Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus… Saade on podcast.kolhoos.ee juba üleval, muideks :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid

  1. AT
    Lisatud 31. juuli 2005 kell 09:00 | Püsiviide

    Kas saaks suulistes esinemistes vähendada parasiitsõnade “nagu” ja “tegelikult” kasutamist?

    Parasiitsõna “nagu” üldtuntud sõna ees muudab selle sõnaga tähistatava asja ersatsiks, näiteks: nagu ilus, nagu maitsev, nagu tark, nagu päris jne.
    Prasiitsõna “tegelikult” muudab kogu eelneva jutu tühiseks, sest nüüd alles öeldakse asja kohra “tegelikult”. Kui seda korratakse jutus pidevalt, siis muudetakse äsjaöeldu tühisuseks ja eelnevad ütlemised veelgi tühisemaks.
    Nagutades ja tegelikultades tuleb tühi ersats jutt.

    • Larko
      Lisatud 1. aug. 2005 kell 04:46 | Püsiviide

      On jah, podcastis 30. juuli saade olemas. Seevastu puudub sealt veel 23. juuli oma.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 1. aug. 2005 kell 10:47 | Püsiviide

      Katsun ennast parandada, tänud :-) (nii AT kui Larko märkuste osas)

    • ando
      Lisatud 1. aug. 2005 kell 11:44 | Püsiviide

      tere peeter,
      loen su juttu siit lehelt (ei ole saadet kuuland) ja tahan selle lehe põhjalt kahte asja kommenteerida, mis seotud omavahel… su sõnavara on muidugi mahlakas kirjeldustes, kuid…

      Kirjeldad siin suure andmemahuga ülekande tegemist ja üht teist asja nimetad “idiootseks”…

      paljud asjad teeb „idiootseks” see, KUIDAS me neid kasutame, mitte asi ise-eneses. Ehk kas seda asja mida teen, on vaja “just nüüd” ja kui on, “siis kas see kuidas seda asja teen, on kõige mõistlikum tee selleks”.
      Ehk kui mul on miski ressurss käes ja ma seda “raiskan”, siis ka see oleks minu keeles “idiootsus”… Homme võib seda ju vaja olla..
      Siia haakub ka see, et kui sa ei räägi taustsüsteemist… Ehk selles valguses oleks „idiootne” see kui sa poleks seda 30 MB (mis siis tegelikult 15 tasuline +15 suvist tasuta MB’d) ostnud kasutamiseks vaid maksnud 1 MB sammuga.. Mida sa ei teinud ehk väga OK…
      Ehk hetkel said sa kuuga hakkama enam-vähem selle paketi „kuunormiga” ehk 15 MB. Väga OK ju. Pole mõtet muuta ega sellele mõelda tõesti 

      Aga megabaidi teavituse saab alati võtta juurde, kui vaja sul… VAIKIMISI seda pole tõesti, aga nii vist ka analoogsetel toodetel… See on telefonikõne kaugusel.. või siis veebis tehtavas seadistuses…
      Eks kui nii ka teistel siis ju see on klientide harjumus – enamik neist kasutab mingi kindla harjumusega ja maht ei kõigu kuust-kuusse. Algus võib olla oli ebakindlam kui ei tea mis see täpselt tähendab… Vähemalt ei kõigu minul kuust-kuusse bensiiniarve (ilma et keegi teatataks) ega ka poest toiduarve… vajadus taustal ja need ei muutu kiirelt :)

      Ja ülekande tegemisest ka. Ehk sama „õige asi õigel kohal”… Ma ei tea, kus see oli tehtud sul (pank ja mis netipanga versioon), aga võib täitsa olla olemas ju tekstiversioon või WAP versioon… palju väiksema mahuga ja mõeldud just selleks et asi kiirem ja väiksema mahuga… Jääks enam mahtu blogimiseks :)

      Ando, vihmasest suvest

    • Peeter Marvet
      Lisatud 2. aug. 2005 kell 18:24 | Püsiviide

      Ando: “telefonikõne kaugusel” tähendas muideks seda, et ma suhtlesin 123’ga midagi 8 minutit ning sain selle tulemusena teada, kust saab veebis teavituse sisse lülitada — ma isegi mäletasin miskist üritusest et selline teavitus on olemas, aga ei leidnud ei mina ega kolleegidega konsulteerimata ka tütarlaps… the thing is damn complicated…

    • kaur
      Lisatud 5. aug. 2005 kell 22:27 | Püsiviide

      hanza.netist on ka tekstiversioon olemas, https://www.hansa.ee/.

      ja 0.75 MB on lihtne tulema, selle 1 makse tegemise ajal tegi pank sulle ilmselt 2 krediitkaardipakkumist ja 3 varakindlustuse oma, millest sina vilnunud netikasutaja pilguga lihtsalt mööda vaatasid. sinu jaoks on hanza.net teenus, panga jaoks pigem müügikanal … :)

    • Sofia
      Lisatud 17. sept. 2005 kell 13:35 | Püsiviide

      Thank you for the info!