e-hääletusest ja k-aasamisest

Nagu paljud juba teavad ja Postimees kirjutab, on SE607 vastu võetud ja sügisesest e-hääletamise võimalusest lahutab meid ainult Eesti Vabariigi President (kelle poolt saab muideks taas e-hääletada siin, seda paljuski tänu internetiarhiivi, WCFauna, Linnar Viigi, Wolli ja Skype’i viljakale koostööle):

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 56 Reformierakonna, Res Publica, Isamaaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna saadikut, selle vastu oli 32 rahvaliitlast ja keskerakondlast.

Eriti sümboolne on muidugi see, et poolt-hääletanud on kenasti suurtähega erakonnad, vastu-hääletanud aga väiketähega erakondlased :-)

Mina aga tegelesin vahepeal muude pakiliste asjatoimetuste vahel küsimusega “kaasamine”, ehk kuidas kodanikega (algselt riigi poolt mõeldud küll kui “üle-eestiliste ühendustega“) paremini uusi seadusi konsulteerida või nagu ütleb lähteülesanne: “luua kaasamisteemaline e-keskkond, mis võimaldab e-kaasamise ja e-osaluse juurdumist Eestis”. Katsun leida võimaluse see arutelu mingil moel laiemalt netti tuua (sest mõned ajaveebnikud juba said “kaasatud” ning saadud kommentaarid leidsid kasutamist minu eilses ettekandes), aga see nõuab natuke kokkuleppimist. Seniks aga minu ettekujutus kaasamisveebist, realiseeritud ühe laheda veebiteenuse abil — võimaldab väga lihtsate vahenditega saada ülevaate toimuvast arutelust (kusiganes see toimuks) ja kõiki kaasata. Ma tahaks selle järgmiseks neljapäevaks implementeerida :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.