Paar linki lugemiseks

Eelmisel nädalal sai mainitud ajaveebinduse / USpresidendivalimiste teemat. John Palfrey on ärgitanud Dave Winer’i ja MSNBC Jon Bonne’i sellel teemal arvamust avaldama. Vt ka sama teema linke scripting.com’is.

Millest veel uudiste osas peaks rääkima? EMT & RLE muutused GPRSi hinnapoliitikas (alates 01.06.2003) võiks kindlasti saada üles võetud.

EMT:

  • Esimene on ka praegu kehtiv mahupõhine maksustamine, kus 1 MB maksab 40 krooni.
  • Teine on pakett kuumaksuga 275 krooni, milles sisaldub 40 MB andmemahtu (mis annab MB hinnaks alla 7 krooni).
  • Kolmas on pakett kuumaksuga 450 krooni, milles sisaldub 100 MB andmemahtu (1 MB hinnaks kujuneb 4.50).

Kuumaks arvestatakse päevapõhiselt. Kuumaksus sisalduva andmemahu ületamisel tasub klient mõlema makseviisi puhul äriajal 20 krooni MB eest ja vabal ajal 10 krooni MB eest. Soovijatel on võimalus uusi mudeleid testida mais, et valida endale sobivaim pakett. Alates juunist on makseviisi muutmine net.emt või diileri kaudu tasuline ja maksab 59 krooni (koos käibemaksuga).

Traadita Internet ehk GPRS/W-LAN pakett saab samuti juunist limiidi 100 MB, mis kehtib GPRSiga kasutatud andmemahule. Limiidi ületanud mahu eest tuleb tasuda 20 krooni päevasel ja 10 krooni õhtusel ajal.

Mobiilne intranet ehk GPRS VPN säilitab oma liitumis-ja kuumaksu, aga andmemahu hind viiakse üle samadele alustele teiste makseviisidega. Kõik loodud ühendused arvestatakse kuumaksu sisse ja ülempiiri täitumisel maksab megabait kõigi klientide jaoks 20 või10 krooni (vastavalt siis äriajal või vabal ajal kasutatud andmemahule).

WAPi kaudu loodud ühenduse hind on jätkuvalt 50 krooni MB.

RLE:

  • m-internet 1: 0 EEK/kuu, 35 EEK/MB
  • m-internet 2: 300 EEK/kuu, kuni 150 MB tasuta (seega min 2kr/MB), iga järgnev 10EEK/MB (alates 01.07.2003)
  • m-internet 3: 200 EEK/kuu, kuni 75 MB tasuta (seega min 2,66kr/MB), iga järgnev 10EEK/MB

Muideks, RLE kuumaksuga GPRSi klientidele on Unineti WiFi kasutamine tasuta — tuleb küll iga 24 tunni kohta saata SMS parooli saatmiseks, aga need ei lähe kuuarvele kirja. Kuuldavasti lisatakse ka parooli-SMSi lõppu tulevikus vastav märkus.

Ja veel võib olla huvitav ära märkida, et RLE pressiteade tuli enam-vähem täpselt 3 tundi pärast EMTi oma :-)

Muudel teemadel kah: kuna musatööstuse-poolne rünnak P2P-võrkude vastu on hoogustumas, saavad õigustatud meediatähelepanu osaliseks lahendused, mis aitavad kasutajail ennast peita. Wired: Program Lets P2P Users Roam Free.

Ja veel Wired’ist, teemaks WiFi ja Laos: Hearts and Minds Working in Laos. Vt laiemal WiFi teemal ka Wired’i eri-raportit UnWired.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.