push-to-talk lahendused GPRS-tel…

push-to-talk lahendused GPRS-telefonide jaoks on kuum (aga hetkel siiski veel veidi tulevikku jääv) teema, nagu vihjab TheReg: fastmobile turns phones into walkie-talkies. Seejuures ühinen igati nende vihjega, et ei maksa liiga palju rääkida võimalusest kasutada sellist tehnoloogiat … no näiteks odavate kaugekõnede tarbeks, sest võrguoperaatorid võivad ennast sellisel puhul haigeks ehmatada. Paraku on mobiilne IP tulnud et jääda, telefonide OP-süsteemid lubavad jooksutada võrgu-opast ja telefonitootjast sõltumatuid rakendusi ning lähemad aastad toovad meile seeläbi hulga innovaatilisi lahendusi.

Võtame või meie suvise nipernaadi.kolhoos.ee projekti — ajal kui teenusepakkuja arvutas palju MMSist tulu võiks saada saatsid KUKU reporterid veebi pea 700 fotot (320×240), makstes tükist GPRS mahu järgi (40kr/mega) ca 1,25 krooni, ehk… poole vähem kui SMSi eest!

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)