Picture messaging ja Tsink Plekk Pang

Vaadates telest Nokia kaamera+telefoni reklaami jääb mulle alati tunne, et tegu on reklaamifirma kopiratieri väljahaudutud ideega — matkaja pildistab telki lammutavat karu, mingid kolleegid on kõhu peale Happy Birthday maalinud jne.

Aga vaata seda kasutust: oleme hetkel Tartus söögikohas nimega Tsink Plekk Pang (kus on muideks märkimist väärivalt hea söök), aga täna sattus meile haruldaselt tusane ettekandja (vt juuresolevat illustratsiooni number 1). “Kui te kohe tellida ei suuda, siis ma tulen aasta pärast tagasi”. “Teed tahaks…” “Millist teed?” “Millist teil on?” “Kõik on kirjas siin, pole minu viga kui klient lugeda ei oska!” Appi!

Ma arvasin, et kliendi teenindamine on ettekandja, mitte kliendi asi. Mõistagi oleme sügavalt sorry, et ei ole stammkunded kes teavad: teed pakutakse seal… nii 20 eri sorti ja “lihtsalt tee” menüüst puudub. Aga kliente võiks siiski mitte nii pikalt saata.

Igal juhul vaatame huviga, mida pakub meile mõne nädala pärast otsingu tsink plekk pang peale neti.ee. Vt võrdluseks otsinguid tallink, hansatee. Picture messaging on minu meelest weblog’ist veel parem võimalus kliendireklamatsioonide esitamiseks :-)

täiendatud: sain just Tsink Plekk Pangest kirja kus nad kenasti vabandavad ja ütlevad, et seni puuduski ettekääne ebaviisaka ettekandja… no ütleme, et korrale kutsumiseks. Vabandused vastu võetud — ja nagu öeldud, oli söök kõigele vaatamata super ja tee kah ning on seda olnud ka varasemat külastuste korral.

Siia juurde: hoopis hullemini läks aga Houston’i DoubleTree Club Hotel’i mänedzeril Joseph Crosby‘l kelle lugu on nüüdseks põhjalikult üle interneti laiali määritud ja ka kenasti päris-meediasse jõudnud.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Ühepajatoit. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

8 Kommentaarid

  1. rdelta
    Lisatud 8. nov. 2002 kell 15:00 | Püsiviide

    samas kui ntx. kuritahtlikult ettekandja nii kaugele viia et ta sellist nägu teeb ja siis “õigel” ajal pilt teha, ja nii antireklaami teha, pole ka ilus

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 8. nov. 2002 kell 21:12 | Püsiviide

    Küssa pole tegelt pildi tegemises vaid selles, et tehnoloogia võimaldab mugavalt mistahes asja raporteerida. Ja ülejäänu on juba integrity küsimus, ehk et kas Petsi arvamused on reeglina usaldatavad või mitte, ja kas see raport peab tõenäoliselt paika või mitte. Kui ma lihtsalt inimesi peedistaksin siis nähatavasti ei viitsiks keegi eriti mu arvamusi lugeda, nagu on läinud näiteks Delfi kommentaaridega…

    Ja ka uudises viidatud Larko & Tallink & Hansatee juhtum sai sinna lisatud selle pärast, et Larko juba naljalt kedagi ei kiru vaid üritab ikka head poolt leida. Kui keegi temalt nuuti saab, siis vähemalt Larko maailmavaate kohaselt on see igati asja eest, n-ö südamest.

  3. Larko
    Lisatud 11. nov. 2002 kell 10:20 | Püsiviide

    Nõustun täiesti Petsi kommentaariga selles osas, mis puudtab nii tema kui minu integriteetti, ent pean seda tunnistama, et mul ei pruugi alati õigus olla. See aga ei puuduta Tallink/Hansatee juhtumit.

    “Picture messaging on minu meelest weblog’ist veel parem võimalus kliendireklamatsioonide esitamiseks”

    Ega asi ometi ole selles, kuidas Sa oma sõnumi (nii pildis kui kirjas) oma Weblogile sisestad? Foorum jääb ju ikka samaks. Muidugi käib see sellise riistapuu ja selle kaasas käiva operaatoriteenuse olemasolu puhul kiiremini. Ent kui mulle oleks Tartus analoogiline juhtum ette tulnud, oleksin ma tõenäoliselt jalamaid veebikohvikusse (näiteks Virtuaal) läinud, ja vaata et polekski minu etteheited ligi sama kiirusega veebis olnud

  4. Peeter Marvet
    Lisatud 11. nov. 2002 kell 14:33 | Püsiviide

    Parku ei ole enamus meist nii kohusetundlikud nagu Larko — mina näiteks poleks viitsinud sellepärast netikohvikut otsima minna. Kohapeal oli aga paras aega parajaks teha ja kommenteerida.

    Ehk et minu meelest on hea, kui tehnoloogia millegi senisest lihtsamaks muudab.

    Ahaa, mulle saabus ka just vastus TPPangest…

  5. Larko
    Lisatud 12. nov. 2002 kell 09:33 | Püsiviide

    Petsile: Erinevalt Sinust olengi mina Tartu AIPdega kursis. Ei oleks pidanud päris paljuks Tsink Plekk Pangist paar sada meetrit Raekoja platsini kõndida. Kas ma seda tegelikult teinud oleksin, oleneb juba sellest, kuivõrd asi mulle hinge läinud. Sinu kirjelduse järgi aga ehk küll.

    Muidugi on see Nokia riistapuu tore mänguasi, ent minul küll on kiiremaidki otstarbeid, kuhu oma olematu raha paigutada. Arvan, et jaksan ikka kaua veel “konventsionaalse veebikasutamise” juures nii kiita kui kiruda.

  6. thomasm
    Lisatud 18. nov. 2002 kell 13:20 | Püsiviide

    TPP – afaik ongi see tydruk tiba tusane. 2kki ongi selline iseloom? – pagan teab.
    komplimendina vqin tuua, et seal on yks noormees, kes *l88b* (positiivses mqttes siis) enamikke teeninduskultuuri esindajaid. s88k superlux.

    Nokia – mul oli au seda riistapuud kasutada juuni-juuli (ei tule hetkel meelde kuup.) ning pean tunnistama, et mina n2en selles suurt abimeest.

    nt kui ostad kingitust (vms) ja pead teisele(poolele) hakkama telefonis seletama millist kingitust sa ikkagi silmas pead (tyypiline dialoog: “no tead kyll seda v2rvi. noh.. nagu meil lauasahtlis oleva raamatu esikaanel olev tekst.. vqi oot. nagu sellel uuel kastrulil kaanel olev lilleke”)

    tohutult tyytu. omaette naljakas – kindlasti, kuid peale kiiret reedest t88n2dala lqpetamist, tormata poodides – j22gu igayhe otsustada kui naljakas see siiski on :)

  7. Peeter Marvet
    Lisatud 18. nov. 2002 kell 21:40 | Püsiviide

    Nähtavasti on minul allergia tusaste ettekandjate (ja ka mitte-ettekandjate) vastu. Ja nende vastu, kes mulle sooja õlut toovad. Või arvele “väikese kirve” lisavad. Või ei suuda aru saada, miks 2 kooslõunastavat meeshinge arve lahku paluvad kirjutada (no kui nad juba lõunat koos söövad — küllap on ka leivad ühte kappi pannud).

    Ja nagu öeldud, on TPP igas muus mõõdus super koht.

  8. Kaido
    Lisatud 18. nov. 2002 kell 22:33 | Püsiviide

    Tusane ettekandja ei meeldi vist kellegile :) Ei usu, et sul, Pets, allergia on. Lihtsalt sa oled enda emotsioonid oma ajaveebi kirja pannud. Ei midagi imelikku.

    Pideva tallinlasena külastasin kuu tagasi esimest korda TPPd. Kolmas korrus jättis suurepärase! mulje. Parajalt taustaks muusika, hubane ruum, mahe valgus, suurepärane söök (põhirooga ei mäleta, kuid pannkoogid õuntega pean ära minima! Super!) jne.

    See noormees, keda sa Thomas mainisid, oli vist Olavi. Rahulik, viisakas..

    Igatahes, ten points TPP III. korrusele!