Täna ETVs: internet uugametsal

#

Pets on sügavalt ametis homseks esimeste ID-kaartide kätteandmise ürituseks valmistumisega (nimelt seletame seal koos Tanel Tammetiga kasutamist ja teeme ka lava-demo teenuste osas). Päevakajalisi uudiseid leiad Petskrati ajaveebist. Aga saatest:

Alustame 2 üleskutsega:

  • Kinobuss sõidab mööda maad 2-16. august ja tahaks kangesti vihjeid, kuhu meid oodatakse. Loe maakondade-kuupäevade esialgset plaani ning paku oma ideid aadressil www.kinobuss.ee/kinobuss2002
  • Kinobussi-tuurile tahaks kangesti kaasa kutsuda ka filmiamatööre… st vist viimasel ajal küll pigem videoamatööre. Kellel asja vastu huvi, siis võib endast märku anda digivideo.kolhoos.ee/discuss all

Edasi aga selline teema nagu väiksemate kohtade netiseerimine:

  • Käime Otepää kandis, kus Hellenurme kandis elav Siim Jänes on võtnud nõuks olla katseloomaks ja proovida kohapeal netiühendamist ette võtta. wiirus.kolhoos.ee alt leiad vajalikud viited Siimuga ühenduse võtmiseks, olgu põhjuseks siis soov kampa lüüa või abi pakkuda
  • Nagu sellistel puhkudel ikka, oleks vaja tõmmata kohapeale üks püsiühendus ja see siis laiali jagada; ühenduseks sobiks ADSL, traadi-püsiühendus või siis traadita püsiühendus.
    • ET ADSL leviala näeb siit
    • ET Atlas Status püsiühendus on märksa aeglasem ja kallim — siiski võib õnnestuda kaubelda välja veebis olevast soodsam hind, Nõunile pakuti nt 64kbit/s 1500 krooni eest kuus.
  • Külatee projektijuht Jüri Liiv leiab aga, et märksa mõistlikum on rajada maakondlik raadiovõrk: investeeringu tasuvus on paar aastat ja igaaastased ülalpidamiskulud väiksed. Sellel nädalal ilmuvas Arvutimaailmas on ka Jüri artikkel sellel teemal.

Jüri Liiv on arvatavasti ka see, kelle käest maksab küsida omakandi raadio-netiühenduste kohta. Osade teenusepakkujate kohta leiab viited ka neti.ee teemast Andmeside ja Internet (kus nad mh kenasti jaotatud maakondade kaupa). Alljärgnevalt vaid need, kes on taibanud oma levikaardid netti välja panna või meile saata. Ja ka Läti arengut samas vallas.

Mis veel? Saate teises pooles veidi mängudest, Sarviku nõuanne… ja Pets vihjab oma vastustes kahele teemale meie foorumis:

Oligi vist lühidalt öeldes kõik?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.