Täna ETVs: IDkaardini aega 1 nädal

#

Alustame sedapuhku uue www.ekspress.ee teemal — Aavo Kokk seletab et miks selline muutus ja mida head sellega kaasneb. Minu meelest väga brå ettevõtmine, kurb ainult, et see neil umbes 2 aastat aega võttis. Muideks: ekspress.ee koristab ära traditsioonilise veebikommentimise võimaluse — st kommentida saab ja need lähevad loo autorile posti, aga mölale tehakse üheselt lõpp. Kah väga brå mõte. Kuigi ma veidi soovitaksin proovida sellist vahepealset varianti, mis aitaks automaatselt välja sortida paremad kommentid, nt nagu www.photo.net toimib (loe lähemalt miks: Philip and Alex’s Guide to Web Publishing).

Edasi vaatame üle mõned IDkaardiga seotud teenused, alustuseks IDkaardile minevatest eesti.ee postiaadressitest ja siis Ühispanga U-net ja X-tee esimesed rakendused. Viidad minu lugudele IDkaardi teemal leiad siit (ja kes tahab iriseda, et miks me jälle IDkaardist räägime: siis asja mõte on kahekihiline: ühelt poolt tutvustada IDkaarti rahvale ja teiselt poolt teadvustada IDkaardi & teenustega seotud seltskonnale, et asi hakkab kätte jõudma ja viimane aeg on seada ennast valmis vastama kodanike õigustatud küsimustele).

Aga saate teises pooles kõigepealt veidi mängudest kõige pisematele krattidele — nimelt on Tiigrihüppe Sihtasutus teinud tänuväärset tööd ning levitanud Eestis ka hariva otstarbega arvutimänge (vt Tarkvara alt) mis mõeldud kerge puudega lastele aga tegelikult sobivad mistahes pisinagadele. Paraku — neid ei ole võimalik ühestki poest osta. Mis sest, et mängudele on koolide kaudu olemas üle-Eestiline “reklaamikanal” ning THSA jaoks tõi partii maale BCS — poes, isegi BCSi omas, neid ei leia.

Ja kõige lõppu jääb minu lemmikteema: nimelt sai Userland nädal tagasi valmis meie kolhoos.ee mootoriks oleva Frontier’i noorema venna uue versiooni ehk Radio 8, mis on tõepoolest super-lihtsalt kasutatav ja väärib proovimist kasvõi lihtsalt selleks, et saada aimu hetkel olemas olevatest võimalustest. Kirjutan Radio kohta ka pikema loo, aga seniks: vaata Petskrati Radio-blog’i (mis hetkel pargitud hot.ee alla) või mis veel parem, installi ka endale ja kommenteeri siinsamas, mis arvad. Viite Eesti RSS-uudistevoogudele leiad loomulikult feedreader.com alt: Estonian RSS feeds.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid

  1. Kristjan Jansen
    Lisatud 20. jaan. 2002 kell 16:41 | Püsiviide

    Miks sa uut kolhoosi vms käima ei lükka oma blogi jaoks? Saaks su sissekandeid kommenteerida ka? Või soovitaks linke.

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 20. jaan. 2002 kell 16:52 | Püsiviide

    Tegelt ma just mõtlen, et kuidas ma seda teen (kirjutab Pets, kes muideks just Kristjani weblogi luges :-)

    Ma vist tõstan sellise üldise küss-vass foorumi kuhugi näiteks foorum.tehnokratt.net alla (hetkel saated-kommentaarid-appikarjed segamini) ning kolin weblogi siia esiküljele (kohe, kui teatav bridge ka pealkirju tunnistama hakkab)… Aga siis kaovad tele/raadio viited kuhugi blogi hulka…

    Tähendab ma natu pean mõtlema.

  3. Kristjan Jansen
    Lisatud 22. jaan. 2002 kell 18:57 | Püsiviide

    Lükka oma blogijutt ja televiited eri kategooriatesse. (nagu ma saan aru, saad sa Radios genereerida igale kategooriale eri RSSi). Blogijutt läheb siis otse Manila newsitemiteks, aga teleinfo RSSi näitad sa ViewRSSBoxiga kuskil külgveerus. Kas nii saab?

    P.S. Foorumid eraldi tõsta on väga hea mõte. Ei jõua absoluutselt jälgida :) Mis saab siis aga minu viimastest RSSiteemalistest foorumipostitustest? Saad sa need storydeks teha?

  4. Peeter Marvet
    Lisatud 22. jaan. 2002 kell 22:57 | Püsiviide

    muideks, midagi sellist ma mõtlesingi, st et http://www.tehnokratt.net esileht oleks blog, ksuagil servas-üleval-all-vms kastid KUKU ja TELE vihjetega (seejuures nii, et juba paar päeva ette oleks saate viide olemas).

    thnks, kinnitasid mu enda plaanide paikapidavust ;-)