Graafilise kasutajaliidese ajaloost

#

Kolades veebis ringi leidsin sellise õpetliku lehe nagu Graphical User Interface Gallery — kui sind peaks juhuslikult huvitama, kuidas graafiline kasutajaliides alguse sai. Minu jaoks suht nostalgiline lugu, st siiamaani kusagil kapi otsas karp varase Windowsiga ja GEM’i flopid, keldris üks Mac Classic… ja ma väga ihaldan endale üht NeXT’i kuubikut…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Erik
  Lisatud 2. jaan. 2002 kell 22:18 | Püsiviide

  pets, pane omale kuskile purki linux…selle erinevaid aknahaldureid ja nende theme’sid kombineerides saad vist kyll kõik olemasolevad GUI’d enam-vähem järgi proovida ;)

 2. Peeter Marvet
  Lisatud 2. jaan. 2002 kell 23:05 | Püsiviide

  ehhh… a teate — ma sain täna maha diiliga, et saan Päris Endale selle NeXTi kuubiku (sellise peal olevat muuhulgas Tim Berners-Lee loonud HTTP standardi ja seega ka kogu WWW)… yess-yess-yess-yess, seda näeb peagi Tehnokratis (ja me kindlasti ei kavatse seda põletada)!

  Tänud siinkohal Prisma Prindile

 • Viimane veerg

  Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

  Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)