Täna ETVs: võrokesed, IDkaart ja Arvutitohtrid

#

Oh jah, et siis tänase saate veebilingid & muu stuff? No siin see on: saate alguses oleme Antslas ja Väimelas, täpsemalt käis jutt Võrumaa Kutsehariduskeskusest. Mulle meeldis koledal kombel Antsla ürituse plakat, kus kutsuti kooliõpilasi üles oma vanemaid loengule utsitama — õige jah, muidu tekkib põlvkondade vaheline e-lõhe ;-)

Edasi: kes tahab ID-kaardi tehnoloogilisest poolest veidi lähemalt lugeda (eriti soovitaks seda poliitikutele ja ajakirjandusele) siis meie veebilehe vasakust servast leiab sellise lingi nagu * ID-kaart * — ehk viited autoriteetsetele allikatele. Ja lisaks kirjutan hetkel IT ja IDkaardi tasuvuse teemal kolumnit Postimehe V@ravale, mustandi leiab (ja kommenteerida saab) vot siit.

Saate teises pooles aga jälle kord meie katsetus dokumentaalseebi vallas: sedakorda sattusime külla Keijole kelle arvuti pidavat ekraanile tekitama rohelisi triipe ning iseenesest restarti tegema. Tegelikkuses ilmnes hoopis üks üsna sageli värskete arvutiomanike poolt tehtav viga: nimelt tuleb arvutiga kaasa terve lasu CDsid mis vähegi asise arvutitootja puhul mõeldud süsteemi taastamiseks totaalse häda ja viletsuse korral: kastist võetaval arvutil peaks kõik vajalik juba peal olema. Pärast seda juhtumit vaatame veel kahte erilist õnnetust: üht välgutabamuse saanud arvutit ja üht, mis teiselt korruselt alla kukkunud. Muideks, ma ei ole üldse mitte veendunud, et 190 krooni maksvad kaitsega pikendusjuhtmed tegelikult äikse korral mingiks abiks on. Aga seda väidet peaks muidugi enne veel järgi kontrollima.

Ah jah, lõpetuseks küss ja vass:

  • arvuti VGA-väljundi keerab telekapildiks Trust’i Televiewer, hind ca 1300 krooni ja müüjaks Ordi
  • fonte leiab tasuta miljon + ühest kohast. saates sai näiteks välja pakutud www.fontfile.com ning lisa leiab kindlasti otsides Google’i alt näiteks free ttf font — aga pidage meeles, et need on reeglina amatööride tehtud ning ei pruugi teab mis hea kvaliteediga olla. Lisaks muidugi see, et nendega tehtud dokument avaneb sõbra masinas tõenäoliselt ILMA selle supernunnu fondita…
  • ja kodu automatiseerimisest: X10 on võtmesõna mida otsida, ohtralt kraami leiab näiteks www.smarthome.com alt — ning kui keegi Eestis on X10-tooteid proovinud, tahaks kangesti tulemustest lähemalt kuulda saada.

Küsimuste-vastuste võttekoha leidsin sedapuhku kasutades EMTi positsioneerimise-teenust WAPi kaudu, aga oleks hakkama saanud ka SMSiga (saada numbrile 1711 SMS millel sisuks AIP).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Tomm
    Lisatud 27. okt. 2001 kell 08:06 | Püsiviide

    jälle 1000 rida texti …no gomments