Täna ETVs: eriti soodsad läpakad ja AIPide avastamine

#

Tänase tele-krati tutvustuse kirjutan juhtumisi sellisest kohast nagu Keila Tervisekeskuse fuajees olevast avalikust internetipunktist ehk AIPist — igati sobilik paik võttes arvesse, et saate teises pooles räägime nimelt sellest, kuidas võiks ühe netipunkti üles leida juhul, kui sa sellele just ise otsa ei komista. Võimalusi vähemalt kolm:

  1. regio.delfi.ee/ipunktid on kaart ja otsimootor, saad sisestada asula või maakonna nime ja vaadata infot AIPide kohta, samuti lisada omapoolseid kommentaare punktide kohta. Kes tahab uuest AIPist teada anda saatku e-post aadressile [email protected]
  2. EMTi võrgus võid saata numbrile 1711 lühisõnumi millel sisuks sõna AIP — vastu saad sõnumid lähimate netipunktide aadresside ja telefoninumbritega
  3. www.vaatamaailma.ee alt leiab iga maakonna kohta Exceli faili kõikide sealsete netipunktide infoga — aadress, arvutite hulk, kontakttelefon. Samast leiab ka kujundatud PDF-failid mis sobivad väljatrükkimiseks kas enda tarbeks või juhul, kui tahad infot jagada (kujundus üsna kompaktne, nii et tulemust hea rahakoti vahele pista)

Muideks, ka varem on netis olnud AIPide nimekirju, paraku on need olnud üsna poolikud.

Saate esimeses pooles kuulutame aga välja meie T-särgi konkursi tulemused (loe lähemalt siit) ning räägime odava hinnaklassi läpakatest ehk siis sellistest, mis maksavad umbes 20-25 tuhat krooni.

Meil olid proovida:

  • Toshiba Satellite: Celeron 700MHz, 128MB mälu, 10GB ketast, 13″ ekraan, DVD, Windows ME = ca 25 tuh kr
  • IBM Thinkpad i1300: Celeron 700MHz, 64MB mälu, 10GB ketast, 13,3″ ekraan, CD, 56k modem, traadita võrk, Windows ME = umbes 25 tuh kr
  • Acer Travelmate: Celeron 800MHz, 64MB mälu, 10GB ketast, 12,1″ ekraan, CD, 56k modem, Windows ME = alla 20 tuh kr
  • HP Omnibook XE3: Celeron 750MHz, 64MB mälu, 10GB ketast, 13,3″ ekraan, CD, 56k modem, võrgukaart, Windows 98 = alla 20 tuh kr

Kui peaksin ise hetkel ostma, siis valiksin arvatavasti selle HP XE3 eripakkumise (tegemist muideks Büroomaailma uue poe avamise-soodustusega, kehtib ainult 17-19 oktoobril ja masinaid on ainult 7) — või siis Thinkpad’i, kui pool kilo kaaluvõitu oluline ning traadita netiühendus meelitab. Ahjah, Büroomaailmas on teine pakkumine umbes 7-8 arvutiga veel, nimelt ca 22 tuh HP XE3 kus proseks P III 800MHz. Ning HP PhotoSmart 318 digifotokas ja 1115 fotoprinter kokku vaid 6790.- (fotokas ise üsna seebika sorti, aga printer peaks muidu ise maksma ca 6000).

Ja ma ausalt öeldes ei soovitaks seda Acer’it eriti — pidas akudelt vastu vaid tiba peale tunni ning tal oli ka probleeme “unest” ärkamisega. Jahtige ikka suuremate firmade sooduspakkumisi!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Raimo
    Lisatud 15. okt. 2001 kell 08:06 | Püsiviide

    Soodsatest läpakatest…

    Soodsaim viis praegusel juhul head läpakat saada, on see kuulutuse kaudu osta. Tõsi – garantiid ei ole, arvuti päritolu on kahtlane ja klaviatuur on USA oma… aga võibolla ehk tõesti UASst varastet läpakas 50% soodsma hinna eest soetada ei olegi nii paha – ei mina tea kust see eelmisele omaikuile sai.

    PS, juttu oli lastele mõeldud õpitarkvarast… http://www.kidsdomain.com on koht, kuhu on kogutud VÄGA suur hulk selleteemalist nänni. Kel vaja, check it out, mulle juba 3 aastat meeldib (oli kunagi tööjures tarvis)

  2. vaska
    Lisatud 18. okt. 2001 kell 09:15 | Püsiviide

    hmm, odavaid lapakaid saab ka ausal teel. mingid “branditooted” nagu sager, prostar on m2rgatavalt kiiremad/odavamad kui hp v6i ibm. Iseasi on see, et kasutatakse mitte speedstep prosasid ja seoses sellega j22b akude peal tegutsemise aeg napiks, ca 2,3h oma kogemuste j2rgi. ka garantiiga on nagu on, usasse tagasi saatma ei hakka, lahenduseks oleks kasv6i see, et tuleb m6ni tuttav ameerikast, saadad kasv6i raha(oleneb kui hea tuttav ta siis on :)), ja ta siis kohapeal testib, kas asi on ok v6i k2ib korra (paar) teenindusest l2bi. yldiselt klienti hoitakse ja klienditeenindus on meeldiv, ehkki arusaamatusi tekib just transpordil. UPS ja DHL armastavad asju ikka tiba vigaseks teha :( Iseenesest tasuks hinnapakkumistel silm peal hoida, p3-1ghz pole seal sugugi kallim kui siin pakutud hp 700mhz ;)