Digiallkirjast ja dokumendihaldusest

#

Sedapuhku pühendame oma teise saatepooltunni digiallkirjale, ja nimelt selle praktilisele kasutamisele seoses dokumendihaldusega — ja muidugi igaks juhuks seletame veelkordselt ka mõlemad mõisted lahti. Põhjuseid kolm:

  • Meile kirjutas Kadi: Kuidas panna digiallkirjaga dokumentide ringlemine asjaajamiskorda? Kas nad üldse on võimelised ringlema? Kas keegi teeb mingile kirjale projekti, saadab selle mailiga ülemusele, ülemus kirjutab alla ja saadab N. ministeeriumi kantslerile? Aga kuidas sel juhul saab see kiri postipoisis registreeritud? Või on neil mingi omaette register? Kas õigusakte (Näiteks personalikoosseisu kohta) digiallkirjastatakse? Kuidas kinnitatakse, arhiveeritakse? Ehk lühidalt: kuidas see kõik siis reaalses elus toimib.
  • Täiesti juhuslikult on täna Valdo Prausti raamatu Digitaalallkiri — Tee paberivabasse maailma esitlus.
  • Lisaks Petsile, Sarvikule ja Valdole on meil dokumendi-halduse teema tõttu seltsiks ka Tanel Tammet. Ja täiesti juhuslikult ilmneb, et kõik me neli sattume esinema 2. mai Äripäeva seminaril kus räägitakse dokumendihaldusest.

Alustuseks aga muidugi uudist & kommentit ehk Tehnokrati juhtkirjaline osa. Nagu ikka.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Henri
    Lisatud 18. apr. 2001 kell 08:26 | Püsiviide
  2. Peeter Marvet
    Lisatud 18. apr. 2001 kell 08:30 | Püsiviide

    Üheteistkümnes käsk:

    • sina ei pea mitte kirjutama uudisnuppu ENNE, kui oled ära joonud vähemalt pool liitrit kohvi ;-)

    tänud Henrile, viga esilehel mõistagi parandet.