Traadita võrk ja suur vend

Nii, sedapuhku on teemaks traadita võrk — nimelt on lisaks seni levinud 2.4 GHz vabale sagedusele välja jagatud 3.5 GHz alas kolm litsentsi: Tele2, Vemis ja Eesti Telefon. Kui juba litsentse on taotletud, siis küllap läheb ka suuremaks võrgutamiseks ja vahest saab asjast lähemas tulevikus rohkem kuulda, sest vaba-ala tegijad on üsna vaikselt oma äri ajanud.

Saates räägime: KPNQwesti 2.4GHz levist Teletorni ümbruses (samast läheb ka nende raadiolink Soome), Vemise hot-bot’idest ehk kohtadest (restoranid, klubid jne) kus raadio-võrgu kohalikud punktid üles pandud ning lõpuks ka ET traadita DSL’ist (mis peaks kevadel käima minema).

Lähemalt leiad teema kohta ka saates pikalt arvamust avaldanud Kalev Reiljani kirjapanduna tv.tehnokratt.net:

(ah et miks niipalju Kalevit? Ta oli lihtsalt nii lahke ja kirjutas asjast — kes tahab tehnokratti pääseda, kirjutagu aga meile midagi huvitavat)

Lisaks: tesipäeval ehk 05.12 toimub õhtul 18-21 Olümpias järjekordne First Tuesday üritus mille käigus mh Vemis oma hot-spotindusest räägib ja ka süsteemi demob.

Oma suvilas mainib Neeme videovalvet — mina panin ühe sellise kopsiku, Poniardi poolt müüdava Axis 2100 endale koju saate ajaks üles. Siinkohal on näha mind nii, nagu ma parasjagu seda juttu kirjutan ja saadet vaatan. Ainus probleem hetkel on selles, et minu server ei lase piisavalt sageli pilti uuendada — eeldusel, et keegi on parasjagu meie kodukat vaadanud / refreshinud ei lasta Axisel uut pilti üles panna ;-( viga igati muidugi minu serverikonfis ja mitte Axises…. ja NB: kuna mul on kodus ADSL Light mis ei luba suvalistel seadmetel iseseisvalt võrguga suhelda (ilma vastava PPPoE programmita) siis sai pilti saate ajal uuendatud üle ISDNi… ehk et — pole enam mõtet refreshida, all olev pilt ei uuene enne… kui vahest järgmise nädala saate ajal.

Pets kodus

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.