KASUTA TASUTA: lisa oma soovitus

Eilses tele-kratis kutsusime kõiki üles soovitama tarkvara, mis oleks tasuta (või väga odav) ja asendaks mõnda laialt (piraadina) levinud tasulist utiliiti. Meie pakkusime WinZIP (mis ON tasuline) asemele PowerArchiver’it mis on tasuta. Täpsemalt öeldes küll “annetusvara” ehk sa võid (aga ei pea)neile raha annetada — täpsustab Tarmo Klaar Microlink’ist (kus kõik kasutavad PowerArchiver’it juba mitu aastat) ja jätkab:

Lisaks kasutan jällegi “annetusvarana” pakutavat ftp programmi Smartftp: http://www.smartftp.com/

Siinkohal maksaks mainida, et Eestis üsna laialt levinud WS_FTP ei ole tasuta — Pro-versioon on tasuline ja Light lubatud vaid kodu- ja non-profit kasutuseks…

SOOVITA LISAKS: registreeru Omaks poisiks ja vali Discuss selle kirja alt!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

9 Kommentaarid

  1. alard
    Lisatud 29. mai 2001 kell 12:24 | Püsiviide

    Kõigile kes tahavad tegeleda CAD’iga võin soovitada programmi nimega Solid Edge Origin. Solid Edge Origin on TASUTA jagatav piiratud võimalustega versioon täielikust Solid Edge paketist. See võimaldab lihtsamate detailide 3D modelleerimist, täielikku 2D joonestamist, 2D CAD andmete importi ja exporti ning sisaldab näiteid ja iseõppimiseks ettenähtud vahendeid.

    Lähem info :

    http://www.pro-step.ee

    http://www.origin.snt.nl

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 29. mai 2001 kell 12:44 | Püsiviide

    Ülo Sõstra kirjutas meile ja pakkus välja järgmist:

    1. Omalt poolt pakuks vabavarana win32 telnet, ssh klienti. Putty on nimeks. Link: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty.html Kuigi esilehe järgi tundub, et asja edasi ei arendata, ei ole see nii. (The latest version is beta 0.51 last modified on Wed, 28 Feb 2001, 17:29:09 GMT). Võiks kasutada ‘The latest development snapshot’-i. Seal on praktiliselt iga päev uus versioon.

    2. Veel pakuks PhotoShop-i asendajana Gimp-i http://www.gimp.org/~tml/gimp/win32/ — ilmselt Linux-i all on asi edasi arenenud, aga selleks, mis mulle vaja(foto scannimine, teravustamine, keeramine, lõikamine, suurendus-vähendus), saab Gimp edukalt hakkama.

    3. Veel üks huvitav jubin(teisiti ei oska asja nimetada):

    RAM Idle is a free memory management program which is designed for Windows (95/98/Me/NT/2000). With an easy to use interface, RAM Idle enables your applications to load faster and more responsively by making more physical memory available for the system. Use it to free up a selected amount of physical memory when the minimum level is reached. You can also use it to free up a selected amount of physical memory at a regular interval, and free up the physical memory manually as needed.

    http://www.tweaknow.com/ — asja mõte on mälu defragimine. See tundub olema just win9x põhiliseks ebastabiilsuse allikaks. Kui varem olin sunnitud oma Win98SE-le tegema restarti paar korda päevas, siis nüüd on ta ka paar päeva vastu pidanud. Pean küll tunnistama, et mõned versioonid on ebastabiilseks osutunud. Nii öeldes: kasuta omal riisikol :) Ja säilita ka eelmist, stabiilsena töötavat versiooni. Ja aeglastel alla PII(celeron)-300 masinatel ei soovita kasutada!

  3. Mad
    Lisatud 30. mai 2001 kell 13:09 | Püsiviide

    Näiteks selline pisike büroopakett, mis lisaks tavapärastele asjadele sisaldab ka üsnagi funktsionaalset raamatupidamismoodulit:

    http://www.e-press.com

    Või tublisti profim raamatupidamisprogramm 3S:

    http://www.clarisys.ca/free.html

    Mõlemad raamatupidamissoftid on muidugi tehtud silmas pidades ameerika tavasid, kuid hea tahtmise korral saab neid edukalt kasutada näit. väikefirmades, kus mõni tuhat eeku on enam kui loetud.

  4. Erik
    Lisatud 31. mai 2001 kell 08:52 | Püsiviide

    Mälust oli siin eelnevalt juba juttu…

    Üks pisike utiliit, mis regulaarselt “varastatud” mälu tagasi oskab võtta… istub system trays ja on igati sympaatne:
    http://www.analogx.com/contents/download/system/maxmem.htm

    http://www.analogx.com on üldse hunnikutes igasuguseid freeware progejupikesi…kahju ainult, et asja enam edasi ei arendata.. kutiga on miskit juhtunud vist :(

    Lisaks veel üks softikogumitu aadress http://www.webattack.com/freeware/ .. kõikmõeldavat ja mittemõeldavat vabavara nigut muda :)

    Erik

  5. milk
    Lisatud 31. mai 2001 kell 12:25 | Püsiviide

    Sama hästi ma võiksin netis ” ALTAVISTA.BOX.SK ” Kräki tõmmata ja ära kräkkida

  6. Ixtlan
    Lisatud 31. mai 2001 kell 13:23 | Püsiviide

    Starofficet või Openofficet vist polegi mõtet soovitada, seda teavad niigi kõik. Suhtlemiseks ja faili ja emaili vahetuseks pole ICQ-st paremat. Windowsi erinevate “salajaste” parameetrite muutmiseks on kõige võimekam Xteq X-Setup, mis kodukasutajale tasuta. MP3-ede mängimiseks sobib Sonique, piltide vaatamiseks IrfanView

  7. kax
    Lisatud 31. mai 2001 kell 16:28 | Püsiviide

    Mômed lingid ka webmasteritele:

    Yheks parimaks HTML-i editoriks on minu arust selline asi nagu HTML-Kit. Sisaldab FTP uploadi, HTMLi syntaksi kontrolli ja tohutult palju muud. Yheks heaks asjaks on veel, et kui mingit tagi parajasti kirjutad, siis n2idatakse sulle lahtiminevas listis ilusti 2ra, millised omadused sellel tagil on. Et height ja background ja onmouseover jne. (Nagu Homesite’il vist. )

    Alla saab t6mmata http://www.chami.com/html-kit/

    Teine hea asi on 1stpage. Sellel ftp uploadi ja mui v6imalusi kyll nii palju ei ole, aga kui n2iteks tahad teada n2iteks, mida mingil tagil mingi asi teeb, siis piisab sellest, kui tagi sees F1 vajuatada ja k6ik seletatakse sulle konkreetse tagi kohta ilusti 2ra. Algajatele eriti hea asi.

    http://www.evrsoft.com on koduleht. Kirjade j2rgi peaks neilt varsti uus versioon v2lja tulema, vana saab alla t6mmata http://www.evrsoft.com/download/

    Yheks eriti heraks leiuks pean Eriku soovitatud lingilt http://www.webattack.com/freeware/ leitud CSS-i editori nimega TopStyle Lite 2.10 . Uue stiili saab luua hiirekl6psuga ja siis talle nime anda v6i n2itkeks valida kohe standardstiilide seast (A ja P ja TABLE jne. mida siis muuta). Muutmine on ka lihtne: iga stiili juurde k2ivad omadused on k6rval menyys 2ra toodud ja neid muutes muudetakse kohe CSS-i. Loomulikult saab seda sealsamas ka k2sitsi kirjutada. All on veel HTML preview aken, milles saab kohe n2ha, kuidas tehtud stiil v2lja n2eb. Kaasas on n2ite CSS failid, mida hea muuta/uurida, kui CSS-ist suurt ei tea. Tegemist on programmi lite versiooniga, milles neil enda s6nul kohe hullult v2he v6imalusi on, tegelikult paistab asi, aga suurep2rane. http://www.bradsoft.com/topstyle/download/litedload.asp saab Lite versiooni alla t6mmata. Programmi koduleht on http://www.bradsoft.com/topstyle/index.asp

  8. Ivari Horm
    Lisatud 1. juuni 2001 kell 23:57 | Püsiviide

    Kel vähegi rohkem vaja FTP-d kasutada, võiks proovida vabavara nimega LeechFTP. Minu meelest lihtsa ja loogilise ülesehitusega ja seetõttu käepärane. Pealegi võimaldab Leech ka mitme faili üheaegset tõmbamist erinevatest serveritest ja allalaadimiskiiruse piirangu kasutamist. Samuti oskab ta jätkata poolelijäänud downloade.

    Isegi http://www.download.com liigitab selle programmi populaarsete hulka.

  9. Martin Raud
    Lisatud 27. sept. 2001 kell 17:38 | Püsiviide

    tere niikaua kui mina olen kasutanud olen ma avastanud et powerArchweri uuemad verjoonid on tasukise ainult selle proge 2000 aasta verjoon ei ole tasuline vaid TASUTA