pargi 3 päeva 2 hinnaga

Jätkuks europark ja pargitud ajud kirjeldatule olgu toodud ka selgitus sellest mis toimus ja lisaboonusena neile, kes viitsivad lõpuni lugeda võimalus Europarki parklates 3 päeva 2 hinnaga parkida (võimalik, et toimib ka sarnase algoritmiga Ühisteenuste parklates).

Olgu öeldud (eriti seda nuppu lugema sattuvatele ajakirjanikele), et ma ei kirjelda seda kui kohutavat katastroofi vaid lihtsalt üht näidet lahenduse mittetoimimisest ja selle tagamaadest. Kuna ma uudishimust enda aega investeerisin oleks lihtsalt kasulik asi kirja panna. EMT ja Elisa on tegelikult head sõbrad ning Europarki Karol Kovanen kinnitas, et mingi lahenduse mittetoimimise korral on neil tavaks trahvid tühistada (ja küllap ta siis selgitab ka klienditeenindusele kuidas seda positsiooni arusaadavalt kirjavahetuses väljendada).

Tehnikast. Mina olen Elisa klient ning nemad on EMTi m-parkimise platvormi edasimüüjad (teine platvorm on Tele2’l – sry, Tele2 ka juba samal platvormil, vt Kalju kommentaari), st numbrile 1902 saadetud sõnumid lähevad EMTi töötluseks ja sealt tulevad kas vastused. Nagu teada läksime me öösel vastu pühapäeva üle suveajale – täpsemalt öeldes enamus meist ning vähemuse hulka sattus sedapuhku Elisa SMS-keskus. Õigupoolest pole see esimene kord, olen sarnase kala avastanud ka õige mitu aastat tagasi, kui talveajale mineku järel õnnestus mul auto tulevikku parkida.

Ainult et sedapuhku oli EMTi poolel süsteem tarkust juurde saanud ja andis juhul, kui sõnumikeskuste kellad üle 5 minuti lahku sattuvad kliendile üldotstarbelise veateate “hetkel ei toimi, vabandame”. Väidetavasti ei pannud olukord ka EMTi monitooringus punast tulukest põlema – kuigi veateate pidi saama täpselt 100% ühe edasimüüja klientidest (või on uwaga-nivoo tuimaks teinud probleemide sagedus?). Elisa oli probleemist teadlik pühapäevast saadik, aga kell õnnestus õigeks saada alles esmaspäeval ca kella 10:43ks ehk pärast hommikuse parkimise tippaega.

Sisuliselt oli kõikjal Eesti eduloona esitletav m-parkimine ühe kliendirühma jaoks maas 32 tundi. Ning umbes 30ndal tunnil kui ma parklaoperaatoriga kontakteerusin ei olnud nad ilmselgelt veel probleemist teadlikud.

Kas kaks tehnikut oleksid saanud omavahel leppida kokku ajutises lahenduses? Kas teenuse juurde võiks kuuluda hädaolukordades toimimise juhend, nii tehnikutele kui klienditeenindusele? Tegelt on ju puha savi, üks pisike juhtum…

Aga ma arvan, et seda m-parkimise lahendust võiks vahest veidi lähemalt vaadelda ning et selleks tekiks management-taseme huvi kirjeldan ära järgmise äsja veel toiminud soodustuse, mida ma parkla kasutustingimustest ei leia (osapooled võivad saamata tulu ise kokku lüüa ja mind sellest 10%-se leiutasuga premeerida :-).

Nimelt on (vähemalt osades) Europarki parklates hästi mõistlik hinnaskeem – tund tiksub hinnaga näiteks 10kr kuni 24h limiidi nt 50kr täitumiseni. Pargid tunni maksad tunni eest, pargid ööpäeva maksad viie tunni eest. Tulles kesklinna rohkem kui kaheks koosolekuks on mõistlik linnatänava asemel auto platsile parkida.

Aga EMTi parkimis-lahenduse algoritmis on üks huvitav nüanss. Oletame, ma panen auto parkima esmaspäeval kell 8:45, miska parkimine kehtib kuni teisipäval 8:45-ni. Kui ma enne aja lõppemist saadan uue SMSi peaks see pikenema kolmapäeval 8:45-ni, eks? Aga ei, teade parkimislimiidi peatsest ületamisest saabub mulle kolmapäeval kell 23:52. Ehk kolm tööpäeva pargitud kahe hinnaga nigu naksti. Olen seda mõnda aega katsetanud ja tundub toimivat stabiilselt ning ka kallimates parklates. Ja kuna mõned Ühisteenuse parklad kasutavad pealiskaudsel hinnangul sama mudelit siis vahest seal kah.

Mis siis muud kui oma teenuste sise-elu tutkima. Kasutajate tagasisidega arvestamine võib muideks täitsa abiks olla.

Postitatud rubriiki saade. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid

  1. Kalju
    Lisatud 5. apr. 2008 kell 10:54 | Püsiviide

    Ääremärkusena: Tele2 kasutab ka juba pikemat aega EMT platvormi mis oma tehnilistelt võimalustelt on juba ammu ajale jalgu jäänud.

    Kui tahad kuulda kuidas sarnane süsteem töötama ja mida võimaldama peaks siis anna teada.

  2. Kalju
    Lisatud 5. apr. 2008 kell 12:54 | Püsiviide

    Ääremärkusena: Tele2 kasutab ka juba pikemat aega EMT platvormi mis oma tehnilistelt võimalustelt on juba ammu ajale jalgu jäänud.

    Kui tahad kuulda kuidas sarnane süsteem töötama ja mida võimaldama peaks siis anna teada.

  3. Lisatud 5. apr. 2008 kell 22:25 | Püsiviide

    Aga sellest võiks täitsa rääkida, vahest annab tekitatud kära millekski positiivseks ära kasutada :-)

  4. Lisatud 6. apr. 2008 kell 00:25 | Püsiviide

    Aga sellest võiks täitsa rääkida, vahest annab tekitatud kära millekski positiivseks ära kasutada :-)

  5. Kalju
    Lisatud 6. apr. 2008 kell 07:53 | Püsiviide

    No esmase info leiab siit: http://www.nowinnovations.com/?id=10322

    Kui soovid pikemat/põhjalikumat ülevaadet siis võta ühendust

  6. Kalju
    Lisatud 6. apr. 2008 kell 09:53 | Püsiviide

    No esmase info leiab siit: http://www.nowinnovations.com/?id=10322

    Kui soovid pikemat/põhjalikumat ülevaadet siis võta ühendust