õnnelik infokild ja kurikaelte tabamine

Raadiost kuuldud pealkiri “politsei arreteeris armin karu … tütre inese … röövi … kavandajad” tõi mulle meelde hiljuti loetud Time’i loo The Fort Dix Conspiracy terrorirakukeste avastamise metoodikast:

  • saadakse “õnnelik infokild” (keegi näeb välismaise välimusega inimest automaatrelvaga, mis pärast osutub küll paintballi-püssiks aga no mis seal vahet, FBI is on the case)
  • kodanike juurde sokutatakse “kriminaalpolitseiga seotud isik” (Time’i loos sageli eks-vang)
  • kuna alustatud uurimist ei saa raisku lasta, siis varem või hiljem õnnestub sokutatud isikute kaasabil tekitada olukord, mis kvalifitseerub vähemalt kuriteo kavandamiseks

Loomulikult on võimalik, et tegu oli lihtsalt sita pressibriifingu sita kajastusega mis minus eelkirjeldatud seose tekitas ja tegelikult kriminaalse maailma outsource’ingus saavadki miski põhjaliku tegevusplaani ja ettemaksuta kutid allhanget tellida…

Aga kui ei olnud tegemis PR-tootmisõnnetusega, siis on kaks noort kodanikku korraldanud näitliku õppetunni sellest, kuidas igasugused imetabased eriõigused ei pruugi päris alati oma Põhiseadusest tulenevat tasakaalustatud eesmärki täita.

ps. ilmneb, et mu utopistlik mõttearendus ei ole eriti originaalne, Merlis tõmbab vist sama rohtu ja jõudis ette, kuniks mina ema sünnipäevatorti pugisin :-)

Postitatud rubriiki turvalisus märksõnaga . Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks trackback-viide

  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet (pets@tehnokratt.net). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)