kuku podcast 2.0

KUKU taskuhäälingu – ja laiemas mõttes kogu kodulehe – uutmise plaaniga on asi niikaugel, et miski funktsionaalne prototüüp http://podcast.pencillin.net toimib st võtab saateid vastu ning tuleb isegi täpitähtede ja saadete kategooriateks liigitamisega toime (WordPress, mõistagi). Kas kellelgi on ideid funktsionaalsuse osas? Minu kontsept on selline:

 • esileht sisaldab blogina kõiki saateid, lisaks praegusele infile on igas postituses saate eeltutvustus ning külaliste nimed (ja tegijate viitsimise korral võivad nad sinna muidugi ka pikema teksti panna pärast saadet, lingid ja shownotes jne)
 • esilehel on lihtsalt leitavad lingid kõigi saadete arhiivilehtedele
 • esilehel on playlisti-pleier mis mängib kõiki värskemaid saateid
 • RSSid on konfitud läbi Feedburneri, lisatakse mh iTunes’i jaoks pildid jne
 • lisalehed: kõik saated, saatekava, kontakt
 • saate arhiivilehel on viimased n+1 saadet, paremas tulbas saatetutvustus ja playlisti-pleier sellele saatele
 • saatekava võiks vahest olla tehtud läbi Google Calendar’i, aga vaja oleks miskit vidinat mis selle pealt “hetkel eetris” genereeriks

Misveel? Ja hetkel on mul väljas ka OGGi versioonid, kas keegi kurvastab kui ma need ära korjan? (tehniliselt jäävad alles, kuna mõeldes vajadusele reklaami-automaagia lisada tahan stuudiost nii ehk naa saada paremat kvaliteeti)

Postitatud rubriiki meistjameile märksõnaga , . Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

12 Kommentaarid

 1. Ponts
  Lisatud 22. jaan. 2008 kell 10:20 | Püsiviide

  Iga kategooria/saatesarja juures võiks olla ka viide selle saatesarja podcasti tellimiseks.

 2. Ponts
  Lisatud 22. jaan. 2008 kell 12:20 | Püsiviide

  Iga kategooria/saatesarja juures võiks olla ka viide selle saatesarja podcasti tellimiseks.

 3. Oliver
  Lisatud 22. jaan. 2008 kell 15:14 | Püsiviide

  Kas .ogg formaadis saadete hoidmine on .mp3 formaadis saadete hoidmisest tehnoloogiliselt keerukam? Seni olen kuulanud just neid, toetades sellega enda arvates avatud formaati. Hea oleks, kui neid ära ei korjataks.

  Saateid kuulan nagunii RSS-voo abil, seega lehe kujunduse kohta asjalikke soovitusi lisada ei oska.

 4. Oliver
  Lisatud 22. jaan. 2008 kell 13:14 | Püsiviide

  Kas .ogg formaadis saadete hoidmine on .mp3 formaadis saadete hoidmisest tehnoloogiliselt keerukam? Seni olen kuulanud just neid, toetades sellega enda arvates avatud formaati. Hea oleks, kui neid ära ei korjataks.

  Saateid kuulan nagunii RSS-voo abil, seega lehe kujunduse kohta asjalikke soovitusi lisada ei oska.

 5. Lisatud 22. jaan. 2008 kell 18:44 | Püsiviide

  @Ponts – jahmuidugi, tellimine saab ka olema iga saate lehel. Aga kuna ma plaanin RSSid saata läbi Feedburneri siis hetkel pole neid veel konfinud

  @Oliver – eks see OGG sinna avatud formaadi propaganda pärast pandud saigi, enamus MP3-mängijaid seda ei tunnista ja praktiline kasutus vähene. aga kuna uued RSSid hakkavad tekkima WordPressist ja Feedburneri vahendusel, siis ma ei kujuta hästi ette kuidas sealt mugavalt kahte eraldi fiidi teha… põmt võib ju senise fiidi jätta hardcore-fännidele toimima (kusjuures näiteks reklaamivabana)

 6. Lisatud 22. jaan. 2008 kell 20:44 | Püsiviide

  @Ponts – jahmuidugi, tellimine saab ka olema iga saate lehel. Aga kuna ma plaanin RSSid saata läbi Feedburneri siis hetkel pole neid veel konfinud

  @Oliver – eks see OGG sinna avatud formaadi propaganda pärast pandud saigi, enamus MP3-mängijaid seda ei tunnista ja praktiline kasutus vähene. aga kuna uued RSSid hakkavad tekkima WordPressist ja Feedburneri vahendusel, siis ma ei kujuta hästi ette kuidas sealt mugavalt kahte eraldi fiidi teha… põmt võib ju senise fiidi jätta hardcore-fännidele toimima (kusjuures näiteks reklaamivabana)

 7. indrek
  Lisatud 28. jaan. 2008 kell 06:17 | Püsiviide

  Kõrvalise asjana kuluks ära võimalikult lihtne, puust ja punane selgitus ja õpetus taskuhäälingu ja rss-i olemusest, millele kannataks ka väljastpoolt viidata, see oleks lihtsalt selline missjooniline asi. (See vana kuku arhiivi juures olev tekst “Mis on Podcast” on stilistiliselt natuke liiga hüplik, kohati vägagi kirjeldav ja siis jälle väga spetsiifiline, eriti rss osas).

  Aga mõnusa uuendusena mida olen üritanud rakendada oleks audio kommentaari jätmise võimalus. Kusjuures see on veel täiesti väljaarendamata maa. WordPress.org-ile toimiv variant on ilmselt podpress plugin. Aga nt. bloggerile wordpress.com-ile ei leidnudki mingit lahendust (kuivõrd need paar saadet mis ma teinud olen andsin eetrisse ühiskasutaval blogil, siis sinna lisasin lihtsalt html tag-ina Evoca.com browser mikrofoni, aga see on väga tülikas, sest kommentaarid tuleb samuti käsitsi postituse alla tõsta, mitte et keegi seda kommenteerimise võimalust kasutanud oleks :-) aga ikkagi.

 8. indrek
  Lisatud 28. jaan. 2008 kell 08:17 | Püsiviide

  Kõrvalise asjana kuluks ära võimalikult lihtne, puust ja punane selgitus ja õpetus taskuhäälingu ja rss-i olemusest, millele kannataks ka väljastpoolt viidata, see oleks lihtsalt selline missjooniline asi. (See vana kuku arhiivi juures olev tekst “Mis on Podcast” on stilistiliselt natuke liiga hüplik, kohati vägagi kirjeldav ja siis jälle väga spetsiifiline, eriti rss osas).

  Aga mõnusa uuendusena mida olen üritanud rakendada oleks audio kommentaari jätmise võimalus. Kusjuures see on veel täiesti väljaarendamata maa. WordPress.org-ile toimiv variant on ilmselt podpress plugin. Aga nt. bloggerile wordpress.com-ile ei leidnudki mingit lahendust (kuivõrd need paar saadet mis ma teinud olen andsin eetrisse ühiskasutaval blogil, siis sinna lisasin lihtsalt html tag-ina Evoca.com browser mikrofoni, aga see on väga tülikas, sest kommentaarid tuleb samuti käsitsi postituse alla tõsta, mitte et keegi seda kommenteerimise võimalust kasutanud oleks :-) aga ikkagi.

 9. madis
  Lisatud 8. veebr. 2008 kell 21:00 | Püsiviide

  Vorbis olgu ja jäägu :)

 10. madis
  Lisatud 8. veebr. 2008 kell 23:00 | Püsiviide

  Vorbis olgu ja jäägu :)

 11. Lisatud 10. märts 2008 kell 22:27 | Püsiviide

  Pets, millal siis saadete feedid tekivad? Jube ebamugav on ühe suure feedi seest ennast huvitavaid saateid pidevalt otsida. Või peaks proovima ise Yahoo torudega midagi ehitada?

 12. Lisatud 11. märts 2008 kell 00:27 | Püsiviide

  Pets, millal siis saadete feedid tekivad? Jube ebamugav on ühe suure feedi seest ennast huvitavaid saateid pidevalt otsida. Või peaks proovima ise Yahoo torudega midagi ehitada?